STOP THE PRESS!

Pirates of the Caribbean: At World`s End

pirates_of_caribbean_ps3Tekijä: Disney
Julkaisija: Disney Interactive Studios
Arvio: 1,5/5

Tänä päivänä monet menestysleffat pääsevät jatkamaan elämäänsä myös pelien puolella. Osa näistä on toteutettu melko lailla lisenssisysteemillä, ja siksi laadussa on ollut melkoisia vaihteluita. Oli miten oli, niin mitä suositumpi elokuva on, niin sitä paremmin myös pelikin usein menestyy. Juuri tällainen on myös Pirates of the Caribbean: At World’s End -peli.

Vaikka peli nimeltään liittyy trilogian kolmanteen osaan, niin tässä kuitenkin tarina sivuaa myös toisen osan tarinaa. Pelin tarinaa on väsännyt elokuvien yhtenä käsikirjoittajana toiminut Terry Rossio. Usein tämän tyyppisissä peleissä liian orjallisesti seurataan elokuvan juonta, mutta Rossio on ottanut hieman vapauksia toteuttaa tarinaa toisella tavalla.

Pelin alussa Jack istuu vankityrmässä, josta hän kuitenkin pääsee pakenemaan. Häntä vainoaa ilkeä merirosvo Davy Jones. Jackin tehtävänä on anastaa tämän sydän. Mikäli hän ei siinä onnistu, niin hänestä tulee Jonesin orja. Homma ei tule olemaan helppo, joten hän tarvitsee apureikseen aseseppänä toimivan merirosvon pojan Will Turnerin ja kuvernöörin tyttären Elizabeth Swannin.

Tätä peliä voisi kuvailla yksinkertaisesti keskinkertaiseksi lisenssipeliksi. Ensinnäkin se ei tarjoa oikeastaan omaperäisellä tavallaan yllätyksiä, joka saisi pelaajan todella innostumaan. Tekijät ovat hyödyntäneet Disneylle ominaista tasohyppelypeliä yhdistäen siihen kohtuullisen toimivan grafiikan ja näyttelijöiden äänistä tehdyt imitaatiot. Entäs se seikkailutarina? Se onkin hyvä kysymys, sillä sellaista ei tässä oikeastaan ole. Jos joku pitää muutamia juttuja, kuten miekkailua tai ampumisia suurina seikkailuelementteinä, niin jopa pieneksi jää ilot. Siksi peli ei todellakaan vastaa sitä, mitä tällaiselta elokuvapeliltä odottaisi. Nick Glennie-Smithin elokuvaan säveltämä musiikki on melkeinpä pelin parasta antia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Disney Interactive Studios, 2007