STOP THE PRESS!

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

fantastic_four_ps3Tekijä: Visual Concepts
Julkaisija: 2K Games
Arvio: 1,5/5

Kun Hollywood innostuu työstämään megaleffoja, niin markkinoille syydetään pikaisesti erilaisia oheistuotteita. Yksi rahallisesti merkittävimmistä tuotteista ovat lisenssipelit eri pelialustoille suunniteltuina. Stan Leen ja Jack Kirbyn Marvelille luomat legendaariset ”Ihmeneloset” joutuvat tämän saman kohtalon kokemaan jo toista kertaa, sillä elokuva ”Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” on tosi asia, ja peli on tietenkin itsestäänselvyys. Onko tästä pelistä edellisen keskinkertaisen osan haastajaksi?

Pelin idea on se, että jossain tuolla surffailee kromattu avaruussurffaaja, jonka tehtävänä on valmistella maailman tuhoa. Surffailessaan tämä hopeinen hemmo aiheuttaa kaikenlaista tuhoa muutenkin. Ihmenelosten tehtävänä on ratkaista hopeisen surffarin arvoitus, ja samalla kohdata verivihollinen, tri Doom.

Kuulostiko pelin idea mielenkiintoiselta? Sitä se ei todellakaan ole, sillä vaikka pelin tekijät ovat pyrkineet yhdistelemään tässä sekä alkuperäistä sarjakuvaa että elokuvaa, niin lopputulos on aivan muuta. Se on yksinkertaisesti liian suoraviivainen, yllätyksetön ja puuduttava. Odotin tältä peliltä enemmän, sillä pidin juuri edellisestä pelistä, vaikka toki tässä pelissä oltiin enemmän hyödynnetty sarjakuvaa. Yksi ärsyttävin piirre oli se, että näiden supersankareiden voimat ehtyivät nopeasti, ja lopulta joutui hyödyntämään lähinnä karatepotkuja. Eikös supersankareilla pitäisi olla lähes ehtymättömät voimavarat? Ehkä tämä nyt ei olekaan se pääasiallinen asia, mutta välillä suosikkihahmon liian nopea ”kuukahtaminen” vähän harmitti. Tähän auttaa parhaiten se, että muistaa ajoissa vaihdella hahmoja tarpeen vaatiessa. Näin pelissä pystyy hyödyntämään toisen voimavaroja ja kykyjä. Graafisesti peli ei ole aivan sitä huippuluokkaa, mitä PS3 voisi tarjota, mutta hieman parempaa keskitasoa kuitenkin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by 2K Games, 2007