STOP THE PRESS!

Harry Potter ja Feeniksin kilta

feeniksin_kiltaTekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 4/5

Vielä jokunen vuosi sitten Electronic Artsin pelejä vaivasi lepsuilu, kun uudet pelit vaikuttivat vain vanhan päivityksiltä ilman uudistuksen halua ja lopputulos oli toisinaan myös varsin vasemmalla kädellä tehdyn oloinen. Minusta tämän taakan voi vallan hyvin jo EA:n niskasta karistaa, viimeiset NHL:t, NBA:t, skate-skeittailu ja Tigerin edellinenkin golffaus ovat kaikki olleet edeltäjiään parempia. Saman tekee myös uusimpaan Harry Potter -leffaan perustuva peli.

Harry Potter and the Order of the Phoenix noudattelee tietenkin kirjan ja elokuvan juonta, joten en ala sitä yksityiskohtaisesti selostamaan. Alusta asti on kuitenkin selvää, että peliin on teknisesti panostettu. PS2 on elossaan siinä vaiheessa, että koneesta otetaan kepeästi kaikki mahdollinen irti. Potterin pelaus pyöriikin sujuvasti ja valaistus sekä yksityiskohtien määrä on varsin vaikuttavaa PS2-raudalle. Harry Potterin pelimaailma on avara, elävä ja vapaasti liikuttava. Loitsimiseen käytetään ohjaimen oikeaa tattia, mikä sekin muistuttaa muita EA:n uuden aallon pelejä – skatessa temput tehdään sillä, Tiger golffaa sillä jne.

Olin siis oikein vaikuttunut pelin toteutuksesta ja taikasauvan heiluttelu oli hauskaa, mutta muuten peli alkoi kohtuullisen nopeasti maistua puulta. Kunhan perustaidot oli opittu ja Tylypahkaa vähän aikaa kierrelty, alkoi paikasta toiseen juokseminen kyllästyttää. Pientä piristystä tarjoavat runsaslukuiset pikkujutut, joita voi harrastaa; kuten taulujen kokoaminen, haarniskoiden korjaaminen ja vaikkapa shakkipeli. Touhu ottaa tuulta alleen turhan hitaansutkisti, tai pikemminkin sisältää vähän liian pitkiä suvantovaiheita.

Kunhan sohvalla jaksaa istua näiden pidempien vaiheiden läpi tai rikkoo niitä sopivasti ottamalla osaa pikkuaktiviteetteihin, ei ole vaikeaa huomata, että ruudulla pyörii yksi parhaista lisenssipeleistä miesmuistiin. Se on teknisesti hieno, sopivan avara, uudistaa sarjaa ja pitää muutkin kuin Harry Potter -fanit riittävän kiinnostuneina.

Manu ”Wingardium Leviosa!” Pärssinen for smackthejack

Picture (c) Electronic Arts 2007