STOP THE PRESS!

Crash of the Titans

crash_of_the_titansTekijä: Radical Entertainment
Julkaisija: Sierra Entertainment
Arvio: 3/5

Ensimmäinen ja toinen Crash Bandicoot -peli jäävät tasohyppelyiden historiankirjoihin ja ensimmäisen Pleikkarin parhaimmiston joukkoon, mutta sen jälkeen sarjan taso on laskenut tasaista tahtia. Välillä on mukaan isketty pientä piristysruisketta Twinsanityn kaksijakoisuuden ja Kart Racingin rata-autoilun malliin, mutta alkuaikojen loistoon Crash ei ole pystynyt palaamaan. Täytyy sanoa, että ensin pelattuani Xbox 360:n demoversiota Crash of the Titans -pelistä, olin lähes valmis antamaan sille ainoastaan puoli pistettä. Onneksi demo osoittautui kuitenkin vähän huonoksi otteeksi pelistä, eikä riman ali mennäkään alimmasta kohtaa.

Tällä kertaa paha Neo Cortex on usuttanut oranssin sankarimme perään joukon hirviöitä, jotka hän on luonut Crashin kotisaaren eläimistöstä. Pelin aloitusanimaatio ja valikot ovat tyylikkäästi toteutettuja ja musiikissakin on vielä jäljellä sitä jotain crashmaista. Itse pelin grafiikat X360-demossa lähes järkyttivät, mutta PS2:lla ne ovat riittävän hyviä. Mukavan värikästä, mutta yksityiskohdatonta tasohyppymaisemastoa siis. Animaatiopuolella sen sijaan ollaan kehitytty huimasti, vaikkei sitä meinaa aina huomatakaan.

Crash of the Titans etenee suoraviivaisesti yhteen suuntaan, mutta varsinkin Titans-hirviöillä ratsastamisen suomat lisäliikkeet, Aku Aku -maskilla skeittailu sekä ilmassa leijuvat tasot tuovat kivaa lisämaustetta. Vaikka mitään huikean uutta tasohyppygenreen ei tuodakaan, täytyy sanoa, että yritystä on ollut. Parhaimpia hetkiä tulee taistelun tuoksinnassa, kun pääsee ratsastamaan aina tehokkaammalla ja hirveämmällä otuksella onnistuneen mätkinnän seurauksena. Taisteluliikkeitä sankarillamme on muutenkin entistä enemmän.

Pussimäyrä Crash Bandicoot halutaan siis mitä ilmeisimmin pitää vielä hengissä, eikä kyseessä ole lainkaan sellainen floppi, kuin vaikka viimeaikaiset Sonicin 3D-seikkailut. Erityisesti PS2:n omistaville perheille tässä on oiva toimintapaketti pikkupelaajille. Varsinkin, kun pelin saa täysin suomenkieliseksi, hahmojen puheita myöden, vieläpä vallan mainiosti toteutettuna.

Manu Pärssinen for smackthejack.net

Image (c) Sierra Entertainment, 2007