STOP THE PRESS!

NBA Live 08

nba_live08Tekijä: EA Canada
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 3,5/5

Viimeisin EA-koripalloelämykseni, NBA Street Homecourt, nousi loppujen lopuksi yhdeksi kaikkien aikojen parhaista pussituspeleistä kirjoissani. Street-sarja on kuitenkin eri peto kuin realistisempi Live-sarja, joten tähän piti alusta asti suhtautua hieman eri tavalla. Oikeastaan monet FIFA08:n arviossa mainitsemistani seikoista pätevät myös tämän vuoden NBA:han. Tässäkin on menty entistä realistisempaan suuntaan ja tämänkin kanssa satunnainen virtuaalipalloilija saattaa tuntea seinän nousevan vastaan. Samoin 08-painosten selostajien virtuoosius on tuotu myös koripallon puolelle.

Tämän sukupolven konsoleilla NBA Livet ovat olleet myös erinomaisen komeita ilmestyksiä graafisesti ja samalla, lähes uskomattomalla linjalla mennään nytkin – näin eläväistä pelaajajoukkoa ja moninaista yleisöä ei ole ollut vielä missään pelissä eikä touhu silti aiheuta X360:n väännölle ongelmia. Pelin sisällössä (pelimoodit jne.) ei ole kuitenkaan tapahtunut suuria uudistuksia. Sen sijaan sitä tärkeintä asiaa, pelattavuutta, on hiottu jonkin verran.

Kontrollit käyvät käteen entistä sujuvammin (pelaajien nopeus ja liikkuvuus tuntuvat luontevammilta), mutta taas niitä varten olisi voinut olla enemmän treenausmahdollisuuksia. Vaikka ohjastus onnistuu, sunnuntaipalloilijan on vaikea päästä kunnolla sisään, mikä omalla kohdallani näkyy erityisesti siinä, että puolustuspeli on edelleen aivan yhtä hankalaa, kuin ensimmäisessä kokeilemassani NBA Livessä. Lataustauoilla voi harrastaa koristriviaa.

NBA Live on koripallofanaatikkojen pelisarja ja uusinkin osa palvelee enemmän heitä, kuin hyllystä silloin tällöin pelin konsoliinsa syöttäviä. Verkkopeleissä sain oletetusti turpaani ja niinkuin usein sporttipeleissä käy, kaverin kanssa oli huomattavasti hauskempaa. Peliin tehdyt hionnat oikeuttavat vain juuri ja juuri päivittämään omaa pelihyllyä 07-versiosta, ja silloinkin pitää olla kyllä koripallo selkäytimessä. Itse palaan arcademaisemman Streetin pariin.

Manu ”Magic” Pärssinen for smackthejack

Image (c) Electronic Arts, 2007