STOP THE PRESS!

Syphon Filter – Dark Mirror

syphon_mirrorTekijä: Sony Bend
Julkaisija: SCEA
Arvio: 3/5

Syphon Filter Dark Mirror jatkaa sitä, mielestäni GTA-pelien aloittamaa viimeaikaista trendiä, että alunperin PSP-käsikonsolille julkaistut pelit tuotetaan myös PS2:lle. PSP-filtteröinti oli alustaansa nähden komean näköinen ja pätevä agenttiseikkailu verkkopeleineen, mutta pystyykö PS2-versio hälventämään mielikuvani siitä, että Syphon Filterit ovat nykyään köyhän miehen Splinter Cell-kopioita?

Agentti Gabe Logan on taas pahisten perässä. Puolisotilaallinen Red Section -ryhmittymä punoo pahoja juoniaan ja vähitellen selviää, mikä rooli herra Loganilla on kaiken tämän keskellä. Välillä hypätään myös toisen agentin kamppeisiin ja luonnollisesti apuna on monenmoisia aseita ja erilaisia erikoiskiikareita. Matka vie Alaskasta Peruun ja sieltä pitkin Itä-Eurooppaa. Välillä tehtävät nostavat ärsytyskynnystä liikaakin, eikä hiiviskelystä tunnu olevan suurta iloa suoraviivaisemman räiskinnän sijalla.

Suoraan sanoen, kohtuullisen salamyhkäistä Hollywood-action -tarinaansa lukuunottamatta, Dark Mirror ei sytyttänyt millään osa-alueella. Sen ohjaus tuntuu kankealta, grafiikat vain vähän keskitasoa paremmilta ja kokonaistoteutus lepsulta. PSP-versiossa loisti erityisesti verkkopeli ja sitä ei ole lainkaan PS2:n pimeässä peilissä. Satunnaisesti meno virkistyi sen verran, että alkoi ajatella Loganin touhuista innostumista, mutta sen kynnyksen yli ei kuitenkaan koskaan lopullisesti menty. Liian paljon räiskettä – liian vähän fiilistelyä.

Syphon Filter Dark Mirror jättää kalvavan tunteen siitä, että PS2:n parhaat päivät ovat viimeistään nyt ohi. Koska kyseisiä konsoleita löytyy joka toisesta tönöstä, pelejä yhä tehdään, mutta viimeinen hionta jätetään tekemättä. Uskon tämänkin päätyvän yllättävänkin nopeasti supermarkettien alelaareihin, satojen muiden PS2-pelien joukkoon. Uuden sukupolven agentit porskuttavat eri meiningillä.

Manu Pärssinen for smackthejack

Picture (c) SCEA, 2007