STOP THE PRESS!

Giga Staraoke ja Lastenlaulu Staraoke

giga_staraokeTekijä: HouseMarque
Julkaisija: Pan Vision
Arvio: 3/5

Arvioitavaksi saapui samaan syssyyn kaksi Staraoke-peliä, joten katsastetaan ne yhdellä kertaa. Syynissä ovat siis Giga Staraoke ja Lastenlaulu Staraoke. Pelisarjasta on tullut varsin suosittu, mistä varmasti saa kiittää jokaviikkoista puolen tunnin mittaista mainosta televisiossa, mutta on tällä ’lasten Singstarilla’ ihan riittävästi rahkeita kauppojen hyllyille muutenkin.

Ehkä tärkeinpiä pelin ominaisuuksia on se, ettei se vaadi koneelta paljonkaan. Itse asiassa, jostain syystä molemmat Staraoket jumittivat asennusvaiheessa upouuden koneeni, mutta perheen pikkuläppärillä ne toimivat ongelmitta. Kodin kakkoskoneella lastenhuoneessa ei pitäisi siis olla huolta. Pelipaketissa tulee mukana myös pikkuinen mikrofoni jalustoineen ja se toimii pelin kanssa moitteetta, joten siitäkään puolesta ei tarvitse märehtiä.

Viime vuoden Mega Staraokeen verrattuna muutoksia ei ole juuri kuin musiikkivalikoimassa. Peliä itseään ei tarvitse tässä selittää nytkään, sillä jokainen voi katsoa lauantaiaamuisin mistä on kyse, joten vilkaistaan, minkälaista musaa paketit sisältävät – viime vuoden ykköskoukkuhan oli Hard Rock Hallelujah. Taaskaan kyseessä eivät ole alkuperäisesittäjien versiot, vaan lyhennetyt studiotuotokset.

Gigaversiossa keskitytään suomalaiseen populaarimusiikkiin ja laulettavana on mm. Jonna Tervomaata ja Nylon Beatia kolmeen kertaan, Antti Tuiskua, Katri Ylanderia ja PMMP:tä. Vanhemmat saadaan mukaan J.Karjalaisen, Kari Tapion, Katariina Hännisen, Paula Koivuniemen ja Kirkan sävelin. Kohderyhmä on siis kouluikäisestä ylöspäin.

Lastenlauluversio ei kaipaa selittelyjä, kun kertoo osan 20 biisin listasta: Jos sul lysti on, Pikkupoika posteljooni, Pienet sammakot, Täti Monika, Hämä-hämähäkki, Piiri pieni pyörii ja Ukko Nooa. Sopii siis hyvinkin pienille laulustaroille ja heidän vanhemmilleen.

Staraoket tekevät sen, mihin ne on tarkoitettu, niin simppelisti, että homma varmasti toimii. Kaikille lauluintoisille lapsille, joita edelliset innostivat, näitä voi suositella edelleen. Mitään peliteollisuuden megatähtiä ne eivät ole, eivätkä sellaisiksi tarkoitettujakaan.

Manu Pärssinen for smackthejack

Images (c) Pan Vision, 2007