STOP THE PRESS!

Pokeria for dummies

pokeria_for_dummiesOhjaus: Andrea Ambandos
Käsikirjoitus: ei tietoa
Tuotanto: John Wiley & Sons, Inc.
Pääosissa: Chris Moneymaker, Barry Shulman
Arvio: 3/5

Jos joskus olet sattunut kirjakaupan hyllyltä löytämään keltaisen kirjan, jossa lukee esimerkiksi ”Viinit for Dummies”, olet saattanut ihmetellä, että mistähän on oikein kysymys. Pikaisesti selitettynä kyseessä on kirjasarja, jossa neuvotaan ihmisiä selkeäsanaisesti ja yksinkertaisesti erilaisissa asioissa kuten esimerkiksi edellä mainittu viinit, keittokirja, Windows ja Linux. Eikä siinä kaikki, sillä nyt tämä sarja on siirtynyt toisenlaiseen formaattiin, eli DVD:lle. Ainakin allekirjoittaneelle oli yllätys, kun kuulin Suomeen ilmestyneen ”Pokeria for dummies” -DVD:n, joten pitemmittä puheitta suoraan asiaan.

Tervetuloa siis pokerin ihmeelliseen maailmaan! Itselleni se on aina tarkoittanut rahan menettämistä ja hiusten halkomista. Ei syytä huoleen, sillä tämän DVD:n avulla minustakin voisi tulla oikein mestaritason pelaaja… tai ainakin voin näin unelmoida. Opettajina tällä ”koulutusvideolla” toimivat Chris Moneymaker, joka voitti vuonna 2003 maailmanmestaruuden vain muutaman ammattilaisvuoden jälkeen. Jos kaverin voittosummat ovat ylittäneet jo kahden miljoonan dollarin rajan, on häntä siis syytä kuunnella. Toisena opettajana toimii Barry Shulman. Hänet tunnetaan erinomaisena pokerin pelaajana ja hän toimii myös World Poker Tourin neuvonantajana ja julkaisee omaa pokerilehteä Card Playeriä. Siispä asiantuntemusta pitäisi olla melkoisesti. DVD koneeseen ja katse ruutua kohti. Luvassa on siis 50 minuuttia asiaa pokerista aivan perusteista lähtien. Mukana on monenlaista vinkkiä – kuinka pelata oikein kasinolla ja varsinkin siitä, kuinka et paljasta ilmeilläsikään miten hyvät kortit sinulla on. Näiden neuvojen avulla pääsee taatusti pelipöydällä eteenpäin ja rahaa senkun sataa taivaalta… tai jatka unelmoimista yhä. Myös kotipelejä opetetaan ekstroissa. Kokeilin eräänä päivänä yhtä opetetuista peleistä ja täytyy rehellisesti sanoa, että eipä taida Savolaisen pojasta tulla pokerin maailmanmestaria, vaikka kuinka uskoisi.

”Pokeria for dummies” -DVD on aivan mainio julkaisu ennen kaikkea niille, jotka haluavat kehittää taitojaan vieläkin paremmiksi. Aloittelijalle se hieman hankalampi, sillä sen verran paljon asiaa tulee lyhyessä ajassa, että voi helposti tipahtaa kärryiltä. Myöskin kirjoista tutut vinkkimerkit saattavat häiritä sellaisia katsojia, jotka ovat tiukasti tekstityksen varassa. Asiapuoli on täysin hallussa, sillä eräs pokeriasiantuntijaystäväni sanoi ohjeiden olevan aivan käyttökelpoisia ja sopivan hyviä lähinnä vähän pokeriin tutustuneille. Joka tapauksessa nyt on hyvä startti ”for dummies” -dvd-sarjalle saatu. Joten jäämme innolla odottelemaan mitä uutta on luvassa seuraavaksi.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by John Wileys & Sons, Inc., 2005