STOP THE PRESS!

F.E.A.R. Files

fear_filesTekijä: Day 1 Studios / TimeGate Studios
Julkaisija: Vivendi Games
Arvio: 2/5

Tässäpä mielenkiintoinen pelikokoelma. Alkuperäinen F.E.A.R. oli vallan kohtuullinen säikyttelypyssyttely, joka osui viime vuonna vielä sopivaan markkinarakoonkin. Varsinkin tunnelma oli kohdallaan. Selvitetäänpä hieman paketin sisältöä:

Vuosi sitten pelin teki PC:lle Monolith Studios. X360-version alkuperäisestä teki taas Day 1 Studios. Paketissa olevan ”Extraction Point” -laajennusosan teki sama firma, mutta alkuperäisen PC-laajennuksen taas työsti TimeGate Studios. Paketin toisen laajennusosan ”Perseus Mandate” taas teki samainen TimeGate Studios. Kyseessä on siis kaksi laajennusta alkuperäiseen peliin – yksi vanhempi, ja yksi uutukainen.

Mutta mitä tekeekään yksi vuosi ’vallan kohtuulliselle’? Tämän vuoden huippupelien kavalkadi alentaa FEARin mielikuvituksettomien, kehnonnäköisten, tylsien tusinaräiskintöjen kastiin. Vähän valitettavastikin, mutta niin se vain on. Extraction Pointin juoni jatkaa suoraan alkuosan tarinaa, ja sitä pelaamattomille hommassa ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Muutenkin tuotos tuntuu kevyeltä, laajennukseksikin. Toisaalta on hyvä, ettei tätä tarvitse montaa tuntia tahkota.

”Perseus Mandate” on kaikin puolin se paketin parempi osio, vaikka virstanpylväitä ei tässäkään rikota. Tekniset ongelmat häviävät paikottain havaintokyvyn tavoittamattomiin, kun vastukset räiskivät tosissaan, pysyttelevät suojissa ja tekevät kaikenlaista järkevältä vaikuttavaa. Sisältöpuolella mennään hyvin samoissa meiningeissä, vaikkakin eri vinkkelistä, kuin alkuperäisessä osassa. Koko homman boostaamista isommalle vaihteelle jäi kaipaamaan, varsinkin paranormaalia puolta olisi saanut olla vieläkin enemmän. Ja pliis, olisittepa päivittäneet grafiikkaa.

Lyhyesti sanottuna F.E.A.R. Files ei ole hintansa väärti, mutta mikäli originaali sai sinut täysin lumoihinsa, on tässä kymmenisen tuntia lisää räiskittävää. Kannattaa tsekata ensin Xbox Live Marketplacella oleva demo.

Manu Pärssinen for smackthejack

Image (c) Vivendi Games, 2007