STOP THE PRESS!

The Simpsons Game

the_simpsons_gameTekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 4/5

Lähes parikymmentä vuotta televisiokatsojia ilahduttanut Simpsoneiden perheen yritys valloittaa viihdemaailmaa on ollut melkoista takkuilua. Ennen viime kesäistä elokuvadebyyttiä ehti markkinoille ilmestyä erilaisia dvd-kokoelmia ja ennen kaikkea keskinkertaisia peliyritelmiä. Miksikö sanoin yritelmiä? Koska mitkään niistä eivät yltäneet sarjan vaatimalle tasolle ja bisnesmiesten verenhimoiset hampaat olivat lähinnä niistä aistittavista. Siksi suhtauduin alunperin hieman skeptisesti uuteen ”The Simpsons Game” -peliin. Testailin pelin demoa jo aiemmin PS3:llani ja epäluuloni alkoi jo kalvata, sillä demo vaikutti lähinnä tavanomaiselta hypi ja räiski -osastolta. En siis pistänyt odotuksiani korkealle, sillä kyseinen demo ei juurikaan minua vakuuttanut pelin tasosta.

Kun sain virallisen version käteeni, niin peli meni koneeseen yhtä nopeasti kuin Homerilla Duff-olut kurkkuun. Tarina käynnistyy siitä, kun Bartin eteen lennähtää The Simsons Game -manuaali. Tästäkös Bart innostuu, sillä hänestä voi todella tulla Bartman. Tai oikeammin niin, että manuaali antaa Bartin ymmärtää, että nyt on taas kyse surkeasta lisenssipelistä. Tästä käynnistyy kahdeksaantoista ”episodiin” jakautunut humoristinen seikkailu. Homer ja Bart seikkailevat esimerkiksi yöllä Springfieldin museossa ja Homer pistää natseja Medal of Homerissa.

Vaikka tarina onkin melko löyhä, niin oivalliseen dialogiin on kyllä panostettu. Eikä ihme, sillä tekijäryhmässä on ollut sarjan käsikirjoittajia. Ilman heitä ja sarjan luojien tukea, niin tästä lisenssipelistä olisi tullut vain tavallinen tusinatuote. Tässä pelissä on pelintekijät ovat ottaneet oikean suunnan Simpsonit pelien kehittelyyn, sillä vaikka peli onkin oikeastaan tasohyppelypeli, niin tarinaan on kuitenkin panostettu enemmän kuin aiemmin. Itseäni ei juurikaan tekninen puoli kiinnosta, sillä minulle pelit on enemmän sitä, että voin rentoutua ja nauttia viihdyttävästä pelistä. Juuri tällaiseen tarkoitukseen The Simpsons Game on mitä mainioin peli. Varsinkin niille voin tätä suositella, jotka ovat tympääntyneet räiskintäpeleihin. Ennen kaikkea juonellisten pelien ystäville.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Electronic Arts, 2007