STOP THE PRESS!

Syphon Filter: Logan’s Shadow

logans_shadowTekijä: Sony Bend
Julkaisija: SCEA
Arvio: 4,5/5

Tässäpä peli, joka yllätti meikäläisen, vaikka sen ei olisi ehkä pitänyt. Olen aina pitänyt Syphon Filtereitä ajastaan jälkeen jääneinä hiivintäräiskintöinä, jotka unohtuvat helposti Splinter Cellien ja muiden vastaavien varjoon. Viimeisin PSP-Syphon, lisänimeltään Dark Mirror, kuitenkin osoitti, että käsikonsolilla ne saattavat toimia oikein hyvin. Uusi Logan’s Shadow toimii vielä edeltäjäänsäkin paremmin.

Peli on suoraa jatkoa Pimeälle Peilille ja tällä kertaa seikkailu alkaa, kun Gabe lähetetään turvaamaan somalialaisten merirosvojen kaappaaman sotalaivan salaperäistä lastia. Mukana on vanha tuttu vihulainen, paljon salaliittoja sekä epäilys oman puolen pettureista ja juoni on mukavan korkealentoinen. Jotain tarinan intensiteetistä kertoo ehkä sekin, että eräänä iltana muistelin, että mitäs elokuvaa taas aamulla katsoinkaan… ai niin, sehän oli se peli.

Erinomaisen tutun tuntuinen opetusosio sai mieleni matalaksi. Taasko potentiaalisesti hyvä peli kaatuu riittämättömiin kontrolleihin? Onneksi tajusin hypätä lopulta suoraan peliin ja huolet hälvenivät. Toki aseella tähtääminen on edelleen välillä tuskallisen hidasta, mutta muut toiminnot löytyvät jo pienen pelaamisen jälkeen selkäytimestä ja ellei ohjaustavasta nyt suoranaisesti nauti, sitä oppii ainakin sietämään.

Sietämistä edistävät erinomainen toiminta, älykkyyttä harrastavat viholliset, PSP:tä aika pitkälti äärirajoilleen venyttävät komeat 3D-maisemat sekä musiikki, josta pidin hyvinkin paljon. Logan’s Shadow on erinomainen peli, jonka soveltuvuutta käsikonsolille rajoittavat vain hieman liian pitkät tallennuspaikkojen välit, eli ihan lyhyelle bussimatkalle tätä ei kannata ottaa mukaan. Teknisestikin kaikki on kunnossa ja yksinpelin jälkeen voi vielä osallistua monipuolisiin verkkopeleihin. Laadukas paketti ja PSP-parhaimmistoa, levittäkää sanaa!

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEA 2007