STOP THE PRESS!

WSOP 2008 – Battle for the Bracelets

wsopTekijä: Left Field Productions
Julkaisija: Activision
Arvio: 3/5

Perhesyistä johtuen olen poikennut Ameriikan mantereella useasti viimeisen seitsemän vuoden aikana. Siellä tuli aikoinaan naureskeltua, että mitä ihmettä, ne näyttävät pokeria televisiosta? Viime käynnillä sitä tulikin sitten katseltua useita tunteja päivässä ja kaikki Suomessakin näytetty on tiirattu. Kyllä, olen koukussa pokeriin, vaikken itse paljon pelaakaan.

Luonnollisesti pokerin uusi suosio on synnyttänyt aallon pokeripelejä ja niistä virallisin on WSOP-sarja, jonka uusimman osan maskotiksi on päässyt kiivassuinen Phil ’The Brat’ Hellmuth. Toki mukana on (enemmän tai vähemmän tunnistettavina hahmoina) paljon muitakin pokerin supertähtiä, joiden maneerit on onnistuttu taltioimaan hieman kasvonpiirteitä paremmin. Äänipuolikaan ei huimaa: pelaajat toistelevat samoja kommentteja, eivätkä kommentaattorit pääse lähellekään Mike Sextonin sfäärejä.

Vakuuttavinta WSOP 2008:ssa on sen monipuolisuus, sekä vastustajien tekoäly. Ei se vieläkään missään määrin voita eläviä pelaajia vastaan pelaamista, mutta pääsee virtuaalitoteutuksista kyllä korkeimmalle korokkeelle – varsinkin kun tv:n kautta osan pelaajista pelityylit ovat edes hieman tuttuja. Pelaaminen oli yllättävänkin viihdyttävää, kun yleensä konevastustajiin on tottunut suhtautumaan välinpitämättömästi.

Monipuolisuudesta: mukana on kaikki yli 40 WSOP-turnauksen eventtiä, no-limitin lisäksi perinteistä hold-emia, omahaa, blackjackia ja studia, isoilla ja pienemmillä panoksilla, videopokeria, ammattilaisten tiputushaasteita, käteispelejä, propelaajien videovinkkejä (Hellmuthin lisäksi mm. Chris Ferguson ja moottoriturpa Matusow), verkkopelaamista niitä oikeita pelaajia vastaan sekä tietenkin X360:n omat achievementit. Levy on pakattu ääriään myöteen täyteen kaikkea lajiin liittyvää ja on oiva paketti pokeriharrastajille.

PS. Pelin hinta on pari-kolmekymppiä alhaisempi kuin uusien X360-pelien yleensä, eli 40 euron tienoilla.

PS2. Kannattaa olla iso tv, sen verran täynnä tietoja ruutu on.

Manu ’All In’ Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Activision 2007