STOP THE PRESS!

Wipeout Pulse

wipeout_pulseTekijä: Sony Studio Liverpool
Julkaisija: SCE
Arvio: 3,5/5

Ensimmäiset WipeOutit olivat PlayStationin alkuvuosien suurimpia suosikkejani, eivätkä vähiten ääniraitansa ansiosta – se kun vastasi silloista musiikkimakuani melkoisen tahdilleen. Myös vauhti ja graafinen tyyli olivat kohdallaan alusta asti. Myöhemmät osat eivät kuitenkaan enää sytyttäneet, jotenkin liian kliinisen tunnelmansa vuoksi.

Hyvänä uutisena kerrottakoon, että fiiliksensä puolesta PSP:n WipeOut Pulse on palannut alkuaikojen tunnelmiin, eikä sillä puolella tökkinyt mikään. Ääniraita tykittää komeasti (mm. Aphex Twin, Kraftwerk) ja visuaalit vetävät vertoja PS2:n tuottamille – erinomaista PSP:n hyödyntämistä siis. Pelattavaa riittää myöskin niin sanotusti aimo läjä: Kaksitoista rataa molempiin suuntiin, verkkomoninpeli, entistä mutkittelevampia ratoja, 7 pelimoodia ja ladattavaa lisäsisältöäkin. Netin kautta oman aluksen voi myös koristella mieleisekseen. Aika mahoton pakkaus taskupeliksi siis!

Miksi sitten pistetilissä komeilee kolmonen vitosen sijaan? Rehellisesti sanoen en tiedä, pitäisikö tässä kohtaa syyttää itseäni, peliä vai PSP:tä. Hienoisesta liukkaudesta huolimatta kontrollit toimivat, mutta vaikeustaso tuntui iskevän kuin väärä käännös kohti tiiliseinää 300 km/h:n nopeudella. Kymmenien vessaistuntojen ja pelin yrittämisestä lähes luopumisen jälkeen pääsin vihdoin ensimmäiset haasteet läpi ja käytännössä se vaati kyseisen radan turbokohtien ulkoa opettelemisen. Hauskaa? Ei.

WipeOut-aloittelijoiden tai pitkän tauon pitäneiden kannattaa siis varautua jyrkkään opettelukynnykseen, joka kyllä lopulta palkitsee sen verran, ettei hampaiden kiristelystä huolimatta peliä ala vihata. Ei edes vähän. Siitä vain haluaisi pitää vieläkin enemmän. Itse pidän peleistäni enemmän ajanvietteenä kuin verisuonten rasittajina, joten hieman valitettavastikin Pulse jää hyllyyni pelinä, jolla voi näyttää kavereille, mihin PSP pystyy, mutta jota ei tule juurikaan pelattua.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE 2007