STOP THE PRESS!

Buzz Junior! Dino Den

dino_denTekijä: Cohort Studios
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3,5/5

Jo neljännen kerran Buzz-tietovisaohjaimia käytetään lasten partypelisarjassa Buzz Juniorissa. Ensimmäinen tuttavuus sarjan kanssa oli pirtsakka yllätys, mutta kaksi seuraavaa, Roborieha ja Monsterimania tuntuivat lähinnä toistensa kopioilta vaihdetuilla grafiikoilla. Nyt konsepti siirretään esihistorialliseen dinoaikaan – ja ihan hyvin seurauksin.

Heti ensiminuuteista alkaen tuntuu, että tällä kertaa on jaksettu panostaa enemmän. Varsinkin pelin musiikit ovat likimain erinomaisia ja grafiikoissa on hyödynnetty dinoteemaa monilla tavoin. Vanhoista peleistä tuttuja lajeja en suoralta kädeltä tunnistanut yhtäkään, sen sijaan mukana on paljon vauhdikkaampaa ajanvietettä mm. keilauksen ja mäkihypyn tiimellyksessä.

Aivan uutena, tosin muista partypeleistä kuten Mario Partyista tuttuna ideana ovat tiimipelit. Niissä neljä pelaajaa jaetaan kahteen ryhmään ja tiimityötä tarvitaan toisen joukkueen voittamiseen. Kaiken kaikkiaan lajeja on 45 kappaletta ja useimmat niitä ovat tarpeeksi viihdyttäviä siihen, että aikuiset jaksavat pelata muksujensa kanssa. Vaikeustaso on säädetty hyvin ja pienemmille liian hankalia lajeja ei ole montakaan. Mikäli neljää pelaajaa ei löydy, muina dinoina toimivat konsolin ohjastamat otukset. Ne valitettavasti tuntuvat pärjäävän lajeissa vähän epäreilunkin hyvin.

Mikäli Buzz-ohjaimet pysyvät kourissa ja perheen jälkikasvua kiinnostavat veikeät dinosaurukset, on Dino Den varsin suositeltava hankinta. Sitä voi myös harkita, mikäli edelliset Buzz Junior -pelit ovat viihdyttäneet, sillä Dino Den on sarjan parhaimmistoa, ellei paras peli.

Manu Pärssinen for smackthejack.net

Kuva (c) SCEE, 2008