STOP THE PRESS!

Everybody’s Golf 2

everybodys_golf2Tekijä: Clap Hanz
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 4/5

Viimeksi ihastuin ’Everybody’s’-sarjassa PS2:lla tennikseen, joka edusti parasta maskottipallottelua sitten Anna Kournikovan päivien. Nyttemmin kyseisen kunnian on vienyt Sega Superstars Tennis, mutta golfpuolella ei haastajia söpöilyn vaativassa lajissa juuri ole. PSP:lle juuri ilmestyneen Everybody’s Golfin jatko-osa jatkaa perinteitä, joten katsastetaanpa kuinka Kaikkien Kolopallo Kakkonen kolahtaa käsikonsolilla.

Ensialkuun pelin japanilaisuus ja mm. se, että voitetuista kisoista saa palkinnoksi söpöjä hiuksia ja vaatteita ja pelin päätteeksi ihanan luontovideon säestyksellä kiitetään pelaamisesta, saa ottamaan askeleen taaksepäin. Mitä enemmän peliä pelaa, sitä parempi golf-peli sen sisuksista kuitenkin kuoriutuu. Kontrollit kärsivät hieman PSP:n nappisijoittelusta, mutta hyödyntävät niitä silti mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman hyvin. Välillä peli tuntuu liiankin helpolta, kun käytännössä puttaamista lukuunottamatta kisoista selviää yhtä nappia painamalla. Haaste voittajan pallille pääsemisestä kasvaa kuitenkin koko ajan ja peli tulee napattua kätösiin yhä uudestaan vielä yhtä golf-kierrosta varten.

Aluksi puttaaminen vaikutti hieman ufotouhulta ja viheriön lukeminen liiankin hankalalta, mutta oli yllättävää huomata, kuinka nopeasti pelin symbolit oppi tuntemaan. Muutaman tunnin pelaamisen jälkeen kymmenmetrisetkin putit tuntuivat jo mahdollisilta. Graafisesti pelin maisemat ovat varsin komeita ja pelihahmot hyvin ja hauskasti animoituja. Mukaan on ympätty myös hahmonkehitystä japanilaiseen roolipelityyliin ja moni asia vaikuttaa siihen, kuinka hyvä pelaajasi lopulta on – mm. se, kuinka uskollisesti on käyttänyt samaa hahmoa.

Vaikka Everybody’s Golf on sydämeltään ihan ’oikea’ golf-peli, on se silti liiankin kevyt urheilusuoritus, vaikka materiaalia on levylle saatu tungettua. Sinänsä on kivaa, ettei tarvitse kuunnella mukahauskaa selostusta, katsella ryppyotsaisia puttaajia ja Nike-logojen viuhumista, mutta silti kaipaisin edelleen jotain Tiger Woodsin ja tällaisen palloilun välimaastosta. Xboxin Links 2003 pysyy edelleen golf-pelien henkilökohtaisena suosikkinani. Käsikonsoleilla tämä vie voiton.

Manu Pärssinen for smackthejack

Image (c) SCEE, 2008