STOP THE PRESS!

Singstar Vol.2

singstar_vol2Tekijä: SCE London
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 3,5/5

Hieman yllätyksenä tuli, että Playstation 3:n Singstariin julkaistiin jo näinkin nopeasti lisälevy, olihan PS3-version suurin vetonaula ns. SingStoresta ladattavat kappaleet, joita on viime aikoina alkanut tupsahdella palveluun varsin mallikkaasti. Ilmeisesti Sony olettaa, että on vielä netittömiäkin PS3-Singstar-faneja ja heidän ilokseen on lätkäisty kasa uusia ja vanhoja rallatuksia levymuotoonkin, pienellä lisäominaisuudella varustettuna.

Se lisäominaisuus onkin nopeasti käsitelty – kyseessä on stemmalaulanta, eli kaksi laulajaa voi pläjäyttää biisin läpi kaksiäänisesti. Erityisen hyvin tämä toimii California Dreaming -kappaleessa, mikä tietenkin on originaalinakin moniääninen. Peruskaraokekurkkuja tämä ominaisuus ei kuitenkaan kauheasti hetkauta, ellei taloudesta löydy enempi oikeasti laulutaitoisia.

Toisin sanoen tämänkin Singstar-versioinnin kanssa pääpaino arviossa täytyy antaa sille biisivalikoimalle, jonka levyn mukana saa. Meikäläistä miellytti hoilata Kaiser Chiefsien radiossa puhkisoitettua Rubya, Pulpin Common Peoplea ja Killersin When You Were Youngia, sekä vanhemmasta kamasta George Michaelia, Joe Cockeria ja Hot Chocolatea. Rap-osasto miellytti myös korvaa, vaikken siinä sanottavasti menestynytkään – mukana on Eminem, Tone Loc ja Young MC.

Loppuen lopuksi Vol.2:n biisivalikoima jää vähän vaisuksi, mutta muutamia klassikoita siellä toki on. Erikoinen tapaus on Paul McCartneyn ja sammakkokuoron esittämä We All Stand Together. Tuntuu, ettei Sony ole kovin ison rahatukon kanssa tällä kertaa ollut liikkeellä biisilisenssejä etsiessään – ehkä ne rahat ovat kuluneet Singstore-hankintoihin. Hyvä karaokepeli Singstar edelleen on ja ellei sitä PS3:lle ole vielä hankkinut, voi tästäkin aloittaa – valikoimaa voi täydentää aina verkon kautta luottokortin voimalla.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE, 2008