STOP THE PRESS!

ATV Offroad Fury 4

atv_fury4Tekijä: Climax
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2/5

Aika ajoin markkinoille syydetään näitä offroad-henkisiä rässimispelejä. En ole aivan varma, kuka näitä ostaa, koska ainakin ne yksilöt joihin olen sattunut törmäämään, eivät ole todellakaan herättäneet välitöntä ostohalua. Tällä kertaa katsauksessa on ATV Offroad Fury 4, jossa pelaaja päästetään pärvimään mönkijän lisäksi krossipyörillä, maastureilla sekä buggyillä. Pelin odotusarvoa nostaa se, että sen takaa löytyy Climax-pelitalo, jonka käsialaa ovat myös PS2:n MotoGP-pelit, joiden joukossa on ollut kuitenkin ihan viihdyttäviäkin tapauksia.

Paha kyllä, ATV Offroad Furyn neljäs inkarnaatio ei onnistu vakuuttamaan. Tällainen maastoralli vaatisi ehdottomasti edes jollakin tapaa uskottavan fysiikkamoottorin, jotta pelaaminen olisi edes etäisesti kiinnostavaa. Ajotuntuma vaatii opettelua, kuten ajopeleissä tietysti yleensäkin, mutta varsin huonossa mielessä. Pelin näkemys todellisuudesta on näet vähintäänkin omituinen, etenkin kun tietää paremmasta. Toisaalta kun testasin peliä vähemmän pelaamista harrastaneen vaimokultani kanssa kaksinpelinä, ei paremmalla puoliskolla ollut nokankoputtamista kehnoista kontrolleista. Ryökäle vieläpä päihitti meikäläisen rata toisensa jälkeen.

Visuaalisesti peli on jotenkin epätasainen. Kulkupelit ovat sinänsä ihan ok näköisiä, mutta radat ovat geneerisen ja tylsän näköisiä. Äänipuoli on niin ikään kunnianhimotonta perusjöötiä. Pelikokonaisuus on ihmeen innoton kasa korkeintaan tasapaksua jälkeä, joka ei oikein missään kohtaa edes yritä saada pelaajaa innostumaan pelistä. Toteutus on puolivillainen, vaikkakaan ei täysin surkea. Kyseisen genren niche-harrastajille tästäkin saattaa löytyä hupia pariksi ehtooksi, mutta me hyvien pelien ystävät säästelemme pelimerkkimme parempiin julkaisuihin.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Climax, 2008