STOP THE PRESS!

TT Superbikes Real Road Racing Championship

tt_superbikesTekijä: Jester Interactive
Julkaisija: Bigben Interactive
Arvio: 1,5/5

Jester Interactiven TT Superbikes: Real Road Racing Championship uhoaa olevansa jännittävin ja vaarallisin motskaripeli ikinä! Sanottakoon, että kyseisestä väitteestä täyttyy lähinnä vaarallisuus, sillä tästä pelistä rahaa maksanut saattaa olla niin vihainen, että on vaaraksi kanssaeläjilleen.

Peli keskittyy surullisenkuuluisaan Man-saaren TT-kisaan, jossa on vuosien mittaan heittänyt henkensä varsin huomattava määrä kaksipyöräisellä hurjastelleita pärinäpoikia. Pelin asetelma herättää hienoista ihmetystä, kun suljetuilla katuradoilla pörrää, pelaajan niin halutessa, myös muuta liikennettä, kuten myös poliiseja. Noh, peleissähän on kaikki mahdollista, on varmasti pelintekijäkin ajatellut.

Heti alkumetreillä pelaajan korvia riipii kaamean huono pelimusiikki, joka tuo mieleen lähinnä parin vuosikymmenen takaiset Amiga-pelit. Tämä ehkä hieman yllättää, koska Jester Interactiven käsialaa on myös muutaman vuoden takainen Pleikkarin Music -sävellyssovellus, jolla sai työstettyä ihan järkevän kuuloistakin tavaraa. Moottoriäänet on sutaistu vähän sinne päin, sillä osa pyöristä kuulostaa kieltämättä ihan murealta, mutta esimerkiksi pienimmät 125-sarjan kumijalat kuulostavat siltä kuin moottorissa olisi jotakin todella pahasti vialla. Automaattivaihteistokin huudattaa kierroksia ykkösvaihteella ikuisuuden. Visuaalisestikaan peli ei silmää hivele, vaikka valaistus onkin pelin alustan huomioonottaen ihan ok. Radat noin muilta osin ovat varsin simppeliä ja tylsää perushuttua. Hahmoanimaatiokin on melkoisen tönkköä.

Ajofysiikaltaan peli ei ole hyvä, mutta voisi menetellä, jos muut puitteet olisivat edes etäisesti kunnossa. Vesisateella moottoripyöräily on varmasti oikeasti superhaastavaa puuhaa, mutta pelissä siitä on tehty suoranaista helvettiä. Koska peli ei kuitenkaan mene realismiltaan simulaattorikamman läpi, ei näin vaikeissa olosuhteissa pelaaminen ole edes järin palkitsevaa. TT Superbikesin pelimäisyyden suhteen ei ole nähty suurtakaan vaivaa. Pelaajalle annetaan lähinnä aloitusruutu, josta voi säätää säätilan, vastustajien määrän (maksimissaan vaivaiset 4), liikenteen määrän sekä muutamia muita säätöjä. Syvyyttä on peliin on siis syytä kaivaa sieltä omasta takaraivosta.

TT Superbikes on luonteeltaan vahvasti alelaarikamaa, joka saattaa erityisen innokkaalle prätkäpelifanille tarjota keskinkertaista hupia yhdeksi ehtooksi, mutta hiukankaan laadukkaampien pelien ystävien illanviettoon se kelpaa lähinnä ivallisen naurunremakan kohteeksi osoittelevien sormien säestyksellä.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Jester Interactive, 2008