STOP THE PRESS!

Singstar Boybands vs. Girlbands

singstars_boybands_girlbands

Tekijä: London Studios
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2/5

Suomalaiset ovat (yhä) karaokehullua kansaa ja Singstar-sarja kukoistaa täällä Pohjolan perukoilla paremmin kuin koskaan. Edellinen lisälaulupaketti Suomirockia keikkuu edelleen Suomen myydyimpien pelien ykkösenä ja lisää pukkaa kauppoihin. Tällä kertaa samoihin kansiin on koottu tyttö- ja poikabändien tuotoksia, hieman myös eri vuosikymmeniltä. Niinkuin totuttua on, itse peliin ei ole tehty mitään muutoksia, joten tässäkin arvioidaan lähinnä musiikillista sisältöä. Stemmalauluun monet pelin kappaleista kuitenkin soveltuvat aiempia paremmin.

Ellei poika- ja tyttö popkokoonpanoista ole kiinnostunut, ei tämä Singstar-versio varmasti lähde kaupasta mukaan. Varsinkaan, kun moneltakaan kokoonpanolta ei ole otettu mukaan sitä kovinta hittiä, vaikka niitäkin joukosta löytyy, tyyliin En Voguen Free Your Mind ja Banglesin Eternal Flame – mutta eikös nämäkin ole jo jossain Singstarissa esiintyneet? Samoin kuin Hansonin MmmBop.

Nuorin sukupolvi ei välttämättä edes muista sellaisia ryhmiä kuin East 17, Boyz II Men, Bros, Bananarama, Mel and Kim ja Wilson Phillips, puhumattakaan aivan eri sfääreihin menevistä Sister Sledgestä ja The Supremesista. Joukkio on taas oudon hajanainen, mutta kyllä nykynuoriakin hemmotellaan Westlifen, Pussycat Dollsien ja Sugarbabesien säestyksellä.

Vaikka ajatus on ennenkin käynyt mielessä, on tämä oikeasti ensimmäinen Singstar-levy, josta huokuu kovaa kassakoneen kilinä. Nurkissa lojuneet lisenssikappaleet on väkisin pistetty saman otsikon alle, jotta saadaan täytettä pelikaupan hyllylle. Ehkä tästä joku löytää iltojensa ilon, mutta itse petyin siihen, että Singstar Boybands vs. Girlbands on pääosiltaan kokoelma puhkisoitettua, siirappia, mitäänsanomatonta tai aikansa elänyttä. Pelin alaotsikon vastakkainasettelun kyllä voittavat tytöt.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE, 2008