STOP THE PRESS!

NHL 2K9

nhl_2k9Tekijä: Visual Concepts
Julkaisija: 2K Sports
Arvio: 2/5

Kahden NHL-pelien kuninkaan välinen kamppailu on aina ollut jäätävää ja vielä pari vuotta sitten olin itsekin vahvasti 2K-leirissä. Nyt kun olen testannut molempia numeron 9 nimessään sisältäviä virtuaalikiekkoiluja, on tiimini vaihtunut. NHL 2K9 on kohtuullinen esitys monella saralla, mutta juuri niillä EA:n sarja menee siitä tänä vuonna kirkkaasti ohi.

Pelisarjat ovat ikäänkuin vaihtaneet paikkojaan kehityksensä suhteen. Siinä, missä EA:n pelit olivat 2000-luvun alussa vain pieniä päivityksiä, puski 2K uusia ominaisuuksia omaan kiekkopeliinsä. Viimeiset pari vuotta on sitten menty toisinpäin ja 2K9:kin vaikuttaa vain 2K8:n pakolliselta pikkupäivitykseltä, eikä edes kaikilta osin siltä.

Graafisesti peli on edeltäjiensä tavoin varsin kohtuullista katseltavaa ja silmiä siristämällä sitä ei juuri erota tv-lähetyksestä, mutta mitään mullistavaa hiomista ei ole tapahtunut. Myöskään selostajat eivät ole lähelläkään EA:n tasoa, vaan toistelevat samoja pikkukommentteja kerta toisensa jälkeen. Sen sijaan äänitehosteet muuten ovat kohdallaan.

Joillekin pelaajille voi olla hauska ominaisuus se, että valittavana on myös superyksinkertaiset kontrollit, mutta tosissaan pelatessa ne normikontrollit voivat sitten taas olla liiankin monimutkaiset. Samaa valittelin jo viime vuonna. EA:n pelisarjassa sen sijaan on onnistuttu löytämään tässä kultainen keskitie, josta 2K jää haaveilemaan. Mitään kehitystä ei ole tapahtunut myöskään oman joukkueen tai vastapuolen tekoälyssä.

2K9 koittaa olla liian viihteellinen ja kompastuu siiihen. Tätä vain korostaa naurettava jääkoneella ajeluosio. Monet olisivat toivoneet pelisarjalle päinvastaista suuntaa ja entistä enemmän realismia. Kavereiden kanssa ja verkossa tämäkin peli onnistuu olemaan kelpo hupia, mutta tänä vuonna suosittelen EA Sportsin NHL 09:ää. Toivotaan, että 2K taas ensi vuodeksi piristyy.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) 2K Games, 2008