STOP THE PRESS!

Chicken Shoot

chicken

Tekijä: DSI Games
Julkaisija: Zoo Digital Publishing
Arvio: 0,5/5

Smackin toimitukseen on saapunut Nintendo DS-pelejä harvakseltaan ja mikäli Chicken Shootista tehdään mittapuu, se on todella hyvä asia. Halpalafka Zoo Digital Publishingilla ei ole mitään suuria hittejä kontollaan ja se näkyy tästäkin julkaisusta – miksi ihmeessä tällaista on päästetty kaupan hyllyille? Luulisi että joku, jossain vaiheessa olisi huomannut, ettei peli ole sen arvoinen, että se pitää monistaa DS:n pelimuotoon ja kiiltäviin kansiin.

Chicken Shootin pääpeli on ammuntaa, samaan tyyliin kuin aikoinaan Nintendon Duck Hunt tai nyttemmin lukemattomat ilmaiset flash-pelit. Erona on vain se, että sekä 25 vuotta vanha sorsanmetsästys, että useimmat netistä löytyvät naksuttelut ovat sekä hauskempia että toimivampia kuin tämä viritys. DS:n kosketusruutua voi käyttää tähtäilyyn (ammuttavat kanapoloiset näkyvät yläruudulla), mutta vain, jos styluskynää käyttää vasemmalla kädellä. Järkevämpi, mutta lähes yhtä kömpelö vaihtoehto on tähtäillä ristiohjaimella. Joskus kanoilta tippuu bonuksia, kuten lisäaikaa tai haulikko/konekivääri aseeksi, mutta muuten pelimekaniikka on maailman yksinkertaisin.

Toinen ”peli” Chicken Shootissa menee vielä pidemmälle Nintendon historiaan. Egg Catch -minipeli on kopioinut ideansa muinaisesta elektroniikkapeli Eggistä, tosin vielä yksinkertaistettuna. Yllättävää kyllä, tässä kynäohjaus toimii – niinkin hyvin, että peliä ei yksinkertaisesti voi hävitä kuin kyllästymällä siihen ja luovuttamalla. Jos vähänkin seuraa, mitä ruudulla tapahtuu, munia voi kaappailla maailman tappiin.

Graafisesti peli näyttää siltä, että joltain 80-luvun VHS-kasetilta on napattu animaatiosta ruutuja taustoiksi. Moninpeliäkin on mukana, muttei kellekään kehtaa paljastaa, että tämän on tullut hankkineeksi. Edelleen kysymys on siitä, että missä kohtaa menee se raja, jolla määritetään, minkä pelin pitäisi päästä ilmaiseksi harrastajaräpellyksenä nettilataukseen ja mikä viedään kauppoihin asti. Viisi euroa tästä olisi kaupan hyllyllä ehkä sopiva hinta, mutta se voisi vahingossa innostaa tekijöitä uusiin virityksiin. Välttäkää tätä kuin lintuinfluenssaa. Ihmisten ajan ja rahojen tuhlausta – eikä missään määrin hauskaa.

PS. Varoitus: Sama peli on ilmeisesti saatavana myös Wiille.

Manu ”Käyn nyt hautaamassa tämän takapihalleni” Pärssinen for smackthejack

Photo’s copyright by Zoo Digital Publishing, 2007