STOP THE PRESS!

MySims Kingdom

mysimskingdomTekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 4/5

Ensimmäinen MySims aiheutti alkuun pieniä aaltoja, ensinnäkin siksi, että EA teki varta vasten Wiille uuden Sims-pelin ja siksi, että kyseessä oli selkeästi Animal Crossingin suuntaan kumartava söpöhahmoilla varustettu peli. Aallot kuitenkin laantuivat, kun alkuinnostuksesta oli päästy ja pidempään pelaamalla selvisi, että MySims oli liiankin päämäärätön. Se pärjäsi kuitenkin tarpeeksi hyvin poikiakseen jatko-osan, mikä onkin hyvä juttu.

MySims Kingdom nimittäin korjaa juuri sen, mikä ykkösosassa oli vialla. Mukana on tällä kertaa vahvempi tarina ja pelin pelaaminen tuntuu enemmän seikkailulta kuin tarkoituksettomalta rakentelulta. Rakentamista taas on vähennetty ehkä liikaakin, mutta lopputuloksena on silti hauska pelikokemus, joka kiinnostaa vähän vanhempiakin pelaajia.

Pelaajan Simi-hahmo valitaan kaikenlaisia ongelmia ratkaisevan rakentavan taikasauvan omistajaksi. Jotta erilaisia rakennelmia voi tehdä, pitää ympäristöstä kerätä materiaalia, kuten puuta tai metallia. Tehtävät ovatkin jälleen käytännössä sitä yhtä ja samaa, mutta entistäkin vaihtelevampi, värikkäämpi ja yksityiskohtaisempi maisemasto sekä hassunkuriset autettavat hahmot tekevät jokaisesta tehtävästä sen verran erilaisen, että niitä jaksaa tahkota – varsinkin nähdäkseen, mitä seuraavaksi tehdään. Rakenneltava kehittyy pikkurappusista monimutkaisempiin koneisiin, joita sommitellessa pitää käyttää hoksottimiakin.

Wiin liikekontrolleja hyödynnetään mm. puun hakkaamisessa kirveen lailla, eikä touhua ole lyöty yli, vaan sopivasti tuomaan lisämaustetta. MySims Kingdomiin on luotu maailma, jonka parissa viihtyy. Sohvalle voi istua hetkeksi vain vaeltelemaan etsien aarrearkkuja ja suorittamaan pari seuraavaa tehtävää tai jäädä tunneiksi elämään avuliasta virtuaalielämää. Tämä toinen MySims on laadukkaasti toteutettu peli, joka kuuluu Wiin parhaimmistoon monellakin saralla.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts, 2008