STOP THE PRESS!

Buzz! Junior Riemuralli

ace_racersTekijä: Cohort Studios
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2/5

Jo jokajouluiseksi perinteeksi on muodostunut uuden Buzz Junior -pelin saapuminen kauppoihin. Viimeksi dinosaurusten kanssa puuhastelu puhalsi vähän uutta tuulta pelisarjaan keksimällä piristävästi monenlaisia uusia minipelejä Buzz-ohjaimilla pelattaviksi. Riemuralli-nimi kertoo, että tällä kertaa teemaksi on valittu eri kulkupelit.

Samalla koko pelin perusidea käytännössä muuttuu. Sen sijaan, että vastassa olisi parikymmentä erilaista lajia, onkin valikoimassa lähinnä vain 3 erilaista kilpa-ajopeliä. Autoilla ajetaan kahdeksikkoympyrää; nappia painamalla vauhtia saa lisää, kun napista päästää irti, vauhti hiljenee, muilla napeilla saa pienen turboboostin. Oikea ajoitus mutkissa onkin kaiken a ja o, mutta heti aluksi tulee mieleen, että eikö tämä olisi toiminut tavallisilla ohjaimilla paremmin. Buzzia on koitettu tikistää lokeroon, johon se ei oikein sovellu.

Lentokoneilla kisattaessa siirrytään sivunäkymään ja meininki muistuttaa netissä jokin aika sitten varsin suosittua helikopteri luolassa -peliä. Tavoitteena on kerätä leijuvia ilmapalloja törmäämättä seiniin. Veneajelu taas on käytännössä sama kuin autoajelu, joten voisikin kärjistäen sanoa, että koko peli perustuu kahteen erilaiseen minipeliin. Välillä mukaan heitetään jotain muutakin ja monet näistä poikkeuksista ovat Riemurallin parhaita hetkiä.

Tietokonevastustajia vastaan pelattaessa ylivoima on välillä murskaavaa jopa aikuispelaajalle ja pikkupojalla ei tuntunut olevan mitään mahdollisuuksia. Parhaimmillaan Riemuralli onkin varmasti neljän alle kymmenvuotiaan kimppapelinä. Vanhempana olin jokseenkin pettynyt tämänkertaiseen Buzz Junior -versiointiin. Aiempia pelejä on jaksettu pelata tässä talossa kerta toisensa jälkeen uudestaan, mutta rälläilystä puuttuu dinosaurusten ja muiden monstereiden charmi, kun valittavanakin on vain neljä samannäköistä kypäräpäätä. Uutta on tavoiteltu, mutta ajettu mutkasta reilusti ulos metsän puolelle.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE 2008