STOP THE PRESS!

Facebreaker KO Party

facebreakers_ko_partyTekijä: EA Canada
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 3/5

Facebreakerin Xbox 360 -version kauhunsekaisen tylsistymisen jälkeen ei luvannut hyvää, kun sama peli tupsahti vielä Wii-versionakin postilaatikosta. Sen otsikkoon oli kuitenkin lisätty sanat ’KO Party’ ja Wii Sportsin pikkupelinä tullut nyrkkeily toimi aikoinaan ihan kivasti Wiin ohjaimilla. Olisiko erilainen alusta saanut puhallettua uutta eloa lähinnä selainpelin syvyyden omaavaan taistelutaontaan?

Vaakani kallistuu ’kyllä’-puolelle. Facebreakerin alkuperäinen idea hauskasta nyrkkeilystä epäonnistui isoilla konsoleilla, mutta pikku-Wiillä ei. Varsinkin kaveria vastaan mätkiessä tämän pelaaminen on oikeasti viihdyttävää. Toki pelimekaniikka on edelleen varsin yksinkertaista, pohjimmiltaan kivi-paperi-sakset-meininkiä: kolmikosta kevyt lyönti, iso lyönti ja torjunta yksi voittaa aina toisen. Pienen harjoittelun jälkeen, varsinkin kun kaikki pelaajat oppivat miten niin sanotut Breaker-erikoislyönnit pystyy torjumaan, hupia irtoaa illaksi jos toiseksikin. Ohjausmenetelmä ei ole niin ’realistinen’ kuin Wii Sportsin nyrkkeilyssä, mutta silti ihan mukavan toimiva.

Yllättäen peli myös näyttää oikein hyvältä. Kiiltävälihaksiset, sarjakuvamaisen liioitellut pelihahmot voisivat melkein olla PS3- tai X360-pelistä ja niiden näkeminen Wii-ruudulla on hämmentävä kokemus. Myös taustat, efektit ja pikku yksityiskohdat ovat kohdallaan. Itseäni miellytti myös ääniraita, vaikka mukana olikin pari kaameaa versiointia ihan hyvistä biiseistä. Varsinkin Spin-hahmon teema pisti tanssijalan vipattamaan.

Wiillä Facebreaker on edelleen sisuksiltaan yksinkertainen, mutta silti huomattavasti onnistuneempi tuotos kuin aiemmin testaamani X360-versio. Se on hauskaa varsinkin kaverin kanssa, mutta viehätys häipyy nopeasti, toimivasta toteutuksesta huolimatta. Vielä vähän monipuolisempi taistelusysteemi, parempi yksinpeli ja muutama pelitila lisää, niin tästä olisi saatu oikeinkin hyvä peli. Näine eväineen se jää hieman keskitason yläpuolelle.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts