STOP THE PRESS!

Singstar ABBA

singstar_abbaTekijä: SCEE
Julkaisija: SCEE
Arvio: 4,5/5

Itse synnyin juuri siihen aikaan, kun ruotsalaisen megabändin, ABBAn, suosio oli räjähtänyt käsistä. Nelikko oli vuotta aiemmin voittanut Euroviisut ja hitti toisensa jälkeen kipusi listoille ympäri maailmaa. Vaikken itse mikään suuri fanittaja ole ollutkaan, ovat ABBAn biisit aina lenkuttaneet tanssijalkaani. Ehkä isin ja äitin autoradio vauvana syövytti ne mieleeni, tai sitten ne vain yksinkertaisesti ovat niin hyviä.

Mamma Mia -musikaalin ja siitä tehdyn elokuvan siivellä ABBAn kappaleet on saatu taas uuden sukupolven kuultaville ja mikäpä onkaan parempi aika valjastaa tämä ruotsalaisten ylpeys Singstariin. Discohuumaa lisäävät erinomaisen kappalevalikoiman lisäksi niiden alkuperäiset videot: 70-luvun fiilis ja uskomattomat asukokonaisuudet.

Mukana ovat kaikki varmat laulattajat: Dancing Queen, Gimme Gimme Gimme, Knowing Me Knowing You, Mamma Mia, Money Money Money, One of Us, Take a Chance on Me, The Winner Takes it All, Voulez-Vous ja Waterloo. Hittikimaraa jatketaan Chiquititalla, Fernandolla, Ring Ringillä, SOS:lla, Super Trouperilla, Thank you for the Musicilla ja The Name of the Gamella.

Itselleni vähän tuntemattomampia olivat Does your Mother know, I do I do I do I do I do ja Summer Night City, mutta nekin kolahtavat varmasti hieman enemmän ABBAa kuunnelleille. Mitä tästä voi sanoa? Kyseessä on ensimmäinen Singstar-lisälevy, jossa joka ikinen biisi on laulettava ja aikansa superhitti. Arvosana on taas annettu puhtaasti musiikin perusteella, peli ei ole edeltäjistään muuttunut. Tästä eivät pikkujoulubileiden laulusessiot parane. PS3-versiossa on vielä viisi extrabiisiä, mm. Happy New Year ja When All is Said and Done.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE, 2008