STOP THE PRESS!

MotorStorm: Pacific Rift

pacific_riftTekijä: Evolution Studios
Julkaisija: SCEE
Arvio: 3/5

Ensimmäinen MotorStorm oli tekijöilleen kyseenalainen haaste. Sony levitteli maailmalle tulevasta PS3:n julkaisupelistä huikeaa kuvamateriaalia, vaikka pelistä ei oikeasti ollut muuta valmista kuin markkinointiosaston päviäunet. ”Tehkää tällainen peli”, kävi käsky, eikä siinä muu auttanut. Pelistä tulikin lopulta varsin näyttävä, mutta varsinainen peli jäi ohueksi kuin pannari. Sitä varten on jatko-osat tehty, joten sitokaapa itsenne turvavöillä sohvaanne. Meno äityy näet hurjaksi.

MotorStorm: Pacific Rift vie pelaajan nimensä mukaisesti Tyynenmeren hiekkasärkille hurjastelemaan. Kisaan voi ottaa osaa motskarilla tai mönkijällä, jos haluaa tulla isompien jyräämäksi. Tosimiehet valkkaavat isopyöräisen monsterin tai vähintäänkin rekka-auton, jolla onnettomat kopperot jäävät lähitaistelussa armotta kakkoseksi. Törmäily tuntui jäävän tosin itseltäni vähemmälle, kun ajaminen itsessään vie keskittymiskykyä ihan tarpeeksi. Kiilailussa sattui useimmiten omaan leukaan, eikä käytännön hyöty muutenkaan tuntunut kisan kannalta olevan järin kaksinen. Kieli on syytä pitää keskellä suuta, sillä radat ovat täynnä erilaisia reittejä, sekä esteitä, joiden avulla pirssinsä saa helposti muotoiltua uuteen uskoon. Oikeastaan törmäilyä tapahtuu jopa niin usein, että itseäni se alkoi ärsyttämään. Voimakkaan kuminauhaefektin tehdessä yrittämisestä koko lailla yhdentekevää, jäi pelikokemus tekoälliä vastaan tyngäksi. Nettipeli onkin pelin maukkainta antia, kun vastassa on oikeita ihmisiä.

Pelin tarjoamat maisemat ovat kerrassaan upeita ja ne vieläpä pyörivät miellyttävän sulavasti. Visuaalisen huikeutensa ansiosta peli saakin paljon anteeksi. Vaikka kyseessä on melko lyhytikäinen arcade-rälläys, on sen avulla silti kiva esitellä kavereille, millaiseen tykitykseen PS3 parhaimmillaan pystyy. Vaikka varsinaisesta jatko-osasta ei voidakaan puhua, on MotorStorm: Pacific Riftissä runsaasti uutta materiaalia paremmin tehtynä, että ensimmäisen osan fanit saavat siitä varmasti paljon irti.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo’s copyright by Sony Computer Entertainment, 2008