STOP THE PRESS!

Hasbro Family Game Night

hasbro_family_game_nightTekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 2/5

Vaikka virtuaaliviihde vie karhunosan joululahjatarjonnastakin, on iso lohko siitä edelleen varattu perinteisille lauta- ja korttipeleille. Niiden jättiläinen taas on Hasbro, joka teki jokin aika sitten sopimuksen Electronic Artsin kanssa videopeliversioiden työstämisestä. Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on Hasbro Family Game Night.

Pelin pääotuksena toimii Toy Storyista tuttu Herra Perunapää, joka ilveilee ja liikkuu virtuaalimaailmassa pelaajien toimien mukaan. TV-ruudulle saa siirtymään perinteiset jatsin, laivanupotuksen sekä neljän suoran ja suomalaisille tuttu on myös sanojen etsimispeli Boggle. Erikoisempia ovat Amerikassa suositumpi Sorry! sekä ainakin meikäläiselle aivan uusi tuttavuus, curlingistakin oppia ottava Sorry! Sliders.

Hasbro Family Game Nightin ulkoasu on toteutettu vallan kivasti, efekteineen päivineen. Laivanupotus alkaa jo 80-luvun kotitietokoneilta tuttuun tyyliin ”pelaaja yksi, sulje silmäsi”, mutta kun laivat on asetettu paikalleen, on meno ihan hauskaa niiden oikeasti räjähdellessä osuman tullessa. Paketin hauskimmaksi peliksi osoittautui kuitenkin yllä mainittu Sorry! Sliders.

Variaatioita peleistä löytyy internetistä ilmaiseksikin, joten miksi sitten rahdata euroja pelikauppaan? Paketti on laadukkaasti tehty, vaikka sisältöä olisikin voinut olla vielä hurjasti enemmänkin – tällä varmasti pohjustetaan pelisarjan seuraavia osia, sillä Hasbrolla pelinimikkeitä riittää. Moninpelinä koko perheen kesken isolla telkkarilla Wii-HFGN on hetken hauskaa, mutta lähinnä siitä tulee intohimo kaivaa sohvan alta aidot pelinappulat pahvilaatikoineen esiin.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts 2008