STOP THE PRESS!

Need for Speed: Undercover

nfs_undercoverTekijä: EA Black Box
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 1,5/5

Need for Speed on yksi maailman tunnetuimmista autopelisarjoista, mutta ainakin minun mielestäni se on ollut melkoisessa syöksykierteessä viime vuodet. Carbon ja kumppanit tuntuivat vuosittain uudelleen julkaistavilta tusina-ajeluilta, joiden pääpaino oli kaikessa muussa kuin siinä, mistä NFS-sarjan juuret ovat kotoisin. Ilmeisesti Electronic Artskin on tämän huomannut, sillä Black Box -studio suljettiin äskettäin ja huhujen mukaan seuraavan NFS:n tekee vielä pirteämpänä pysytelleen Burnoutin tekijät.

Tällä kertaa, pelin otsikon mukaisesti, ollaan peitehommissa poliisina ja tarkoituksena on päästä soluttautumaan autovarkaiden joukkioon hämmästyttämällä hämäräveikot ajotaidoilla. Normaalin kisailun lisäksi varastellaan autoja ja paetaan niillä poliiseja ja sitten tietenkin pitää lopulta saada pahikset kiikkiin.

Vapaasti kierreltävä pikkukaupunki, murisevat moottorit, käypä tarina ja poliisiradion pulinat olisivat antaneet eväitä vahvempaankin esitykseen, mutta uusin Need for Speed on, jos mahdollista, vielä isompi pettymys Wiillä kuin muilla konsoleilla. Ensivilkaisulla se näyttää ok:lta, mutta mitä pidempään ajelee, sitä lujempaa karu totuus iskee kasvoihin. Autiota, tökkivää, teknisiä ongelmia, rajattua, kömpelöä ja itseään toistavaa.

Kisoissakaan ei ole juuri haastetta, lukuunottamatta ohjausta. Kovasta yrityksestä huolimatta Wiin kapula ei kyllä ole oikea työkalu ajopelin ohjaamiseen. Mario Kartissa siinä juuri ja juuri onnistuttiin ratojen leveyden takia, mutta paljon mielummin tätäkin pelaisi ’oikealla’ ohjaimella. Jos Wii on ainoa konsolisi ja NFS löytyy lahjasäkistä, kyllä peitehommissa pari iltaa kinkkua sulattelee, vaan eipä juuri kauempaa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts 2008