STOP THE PRESS!

Skate It

skate_itTekijä: EA Montreal – Black Box
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 3,5/5

Skate pisti saapuessaan skeittirinkien kehäketulta Tony Hawkilta asfalttipölyt suuhun. Syitä menestykseen oli keskittyminen itse asiaan, sekä erityisesti erinomainen ohjaustapa. Skate It on saman pelin versiointi Wii-konsolille, joka ohjaustavoistaan tunnettuna tarjoaakin tälle pelille kolme vaihtoehtoa: pelkän Wii-Remoten, Remoten ja Nunchukin yhdistelmän – tai erikoisimpana Wii Fitin tasapainolaudan, mikä kieltämättä vähän rullalautaa muistuttaakin.

Alkuperäisessä Skatessa oli myös melkoisen valtava alue skeittilaudalla kurvailtavaksi, sekä tonneittain tekemistä, joten oli melkoinen riski alkaa koko projektia Wiille väsäämään, mutta ehkäpä ohjausmenetelmät innostivat tekijöitä. Hyvä niin, sillä Skate It on erinomainen piriste Wiin pelivalikoimaan ja siihen on selkeästi panostettu. Graafisesti ei tietenkään liikuta samoilla linjoilla, kuin X360- ja PS3-versioissa, eikä liikennettä yms. ole juuri lainkaan kaupungissa, mutta Wii-peliksi Skate It on yllättävänkin komean näköinen.

Kolmesta ohjaustavasta parhaaksi ja luontevimmaksi osoittautui Wii-Remote + Nunchuk-yhdistelmä. Pelkällä kapulalla huitominen oli rasittavaa ja Wii Fit -laudan käyttäminen taas kyllä hetken hauskaa ja fiilis skeittauksesta välittyy, mutta sen verran hankalaa, ettei sen kanssa koko peliä jaksa käpistellä. Illanviettoon kavereiden kanssa siitä saa kyllä hauskan ohjelmanumeron, kunhan muistuttaa joka välissä, ettei sen laudan päällä saa hyppiä. Ei saa. Ei.

Pelaaja etenee skeittiurallaan yhä hankalampien tehtävien kautta ansaiten sponsoreita ja mainetta ja tekemistä on saatu useaksi illaksi tähänkin versioon. Kaiken kaikkiaan onnistunut toteutus, jossa pelin hauskuus on onnistuttu säilyttämään, vaikkei yhtä erinomaiseksi yllykään kuin tehokonsolien Skatet. Jos skeittaus on intohimosi ja Wii ainoa konsolisi, rullaa jo pelikauppaan.

Manu ”Bailed” Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts 2008