STOP THE PRESS!

Lord of the Rings: Conquest

Lord of the Rings: ConquestTekijä: Pandemic Studios
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 1,5/5

Lord of the Rings -sarjaa ei ole vielä täysin vesitetty erilaisilla lisenssipeleillä, vaikkei mitään huikeaakaan ole syntynyt. Uusin yrittäjä on Lord of the Rings: Conquest, joka vie Sormusten Herra -meiningin käytännön toiminnan tasolle. Pelaaja pääsee siis itse mättämään mm. örkkijoukkioita lakoon ja välillä hypätään Aragornin ja Sarumaninkin viittoihin.

Vaikka saagaan koitetaan puhaltaa myös hieman uusia, vaihtoehtoisia juonikuvioita, on The Tarinan puute suuri peliä kalvava köyhyys. Sormusten Herran taru on toki pelaajien tiedossa ja sitä leffasta napatuilla pätkillä ryyditetään, tuntuvat toistuvat taistelut irtonaisista palasista kootulta tarkoituksettomalta touhulta, johon kyllästyy nopeasti. Se taas ei ole pelkästään juonipuutoksen syytä.

Vaan sen, että toiminta on tönkköä ja tylsää. Oli pelaaja sitten miekkamies, jousimies, velho tai salamurhaaja, ei siinä auta erilaisetkaan liikeyhdistelmät, kun on onnesta kiinni selviääkö hengissä vai ei, bugit vaivaavat. kontrollit turhauttavat, eikä kuolemisellakaan ole merkitystä. Tekoälystä eivät vihulaiset ole kuulleet, kuten eivät oman joukkueen jäsenetkään. Uskomattomin ominaisuus pelissä on yli-innokkaat äänitehostehuudahdukset, jotka onnittelevat suurin sanoin pelaajaa joka liikkeen suorittamisesta. Korvia raastavaa, vaikkakin myös ylilyövän huvittavaa.

Graafisesti peli sentään esittelee ihan siedettäviä maisemia ja ensimmäisen tunnin olin täpinöissäni koko pelin ideasta. Into vain lopahti täydellisen seinään heti sen tunnin jälkeen. Pelistä puuttuu ’se jokin’ – sielu, fiilis, kokemus sankaruudesta. Lyhyesti sanottuna tämän pelin pelaaminen ei ole hauskaa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts