STOP THE PRESS!

Burnout Paradise – The Ultimate Box

bo_ultimateTekijä: Criterion Games
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 4/5

Burnout Paradise ilmestyi alunperin jo vuosi sitten ja on Smackthejackissakin Rotsténin Jarkon toimesta arvioitu (3/5). Sen tuominen uudestaan kauppoihin tuntuu ensiksi rahastukselta, mutta kun pidempään peliä pelaa, muuttuu uudelleenjulkaisu arvostukseksi – tämä hieman aliarvostettu peli kannattaa ehdottomasti tuoda esille.

Erityisesti Burnout Paradise on kerännyt huomiota lukuisilla erinomaisilla ja ilmaisilla päivityksillään. The Ultimate Box kerää toistaiseksi tulleet yhteen pakettiin ja korostaa vielä pelin verkko-ominaisuuksia. Pelattavaa tässä autopelissä on varmasti enemmän, kuin kukaan ehtii koskaan pelaamaan. Itse pelituntuma on supervauhdikkaan arcademainen, eli juuri meikäläisen makuun. Olen aina pitänyt enemmän ’ajelupeleistä’ kuin vakavan simulaattorimaisista kilpa-ajopeleistä.

Tehtäviä, kisoja, ajoneuvoja, haasteita, temppuja, löydettäviä paikkoja ja muita olisi riittänyt vaikka neljään Burnout-peliin, mutta Criterion on tehnyt valtavan panostuksen juuri tähän, eikä jatko-osia edes kaivata, ennenkuin seuraavat konsolit tulevat markkinoille – kolarit ovat upeita, grafiikat ovat kohdallaan, kontrollit samoin ja musiikkiakin löytyy moneen makuun. Vuorokaudenajan vaihteluiden tunnelmaa syö ainoastaan se, että ihmisiä Paratiisikaupungista ei löydy lainkaan – ei edes autojen sisältä.

Ja se monien kaipaama uudistus astui voimaan Ultimate Boxin ilmestyttyä – kisat pystyy nyt aloittamaan uudelleen suoraan nuolinäppäinten pikkuvalikosta – enää ei tarvitse ajella takaisin mailikaupalla, kun voitto jää milleistä kiinni. Lisäbonuksena pitää vielä mainita maksulliset Legendary Cars -ajoneuvot. Paluu Tulevaisuuteen ja Ritari Ässä -tyyliset autot tuovat hymyn huulille joka kerta. BP:TUB on kaupoissa parikymppiä halvempi kuin normaalipelit, joten jos kevyt ja superhauska kaahailu kiinnostaa, ajele ensin pelikauppaan, et tule pettymään.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts 2009