STOP THE PRESS!

Singstar Pop Edition

singstar_pop_editionTekijä: SCEE London Studio
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2,5/5

Singstar Suomipopin kanssa yhtäaikaa kauppoihin saapui hieman yllättäen myös saman PS3-inkarnaation kansainvälinen versio, Singstar Pop Edition. Syytä julkaisulle voi miettiä, mutta ilmeisesti PS3-kansalle halutaan vain nopealla tahdilla lisää laulettavaa. Suomipop jyrännee kuitenkin listoilla vielä pitkään.

Lisäksi kauppoihin saapuivat langattomat mikrofonit, mikä on ehdottomasti paras uudistus. Kädessä mukavan painavilta (lue: kestäviltä, ammattimaisilta) tuntuvat mikit toimivat yhtä hyvin kuin edeltäjänsäkin, vaikka konsolin eteen kytkettävä SingStar-logolla varustettu vastaanotin on hieman liiankin iso estetiikaltaan. Lisäksi peli tottelee äänikomentoja, mikä toimii hyvin kappaleen nimi suoraan sanottaessa, mutta tahmean hankalasti, jos haluaa vain selailla.

Biisivalikoima on laidasta laitaan ja popin äärirajoilla mennään pariinkin otteeseen. Pistesaldoa minun osaltani kasvattavat mm. Bon Jovin Livin’ On a Prayer, Cyndi Lauperin True Colors, Robynin Be Mine (joka on kyllä hankala laulettava) sekä erityisesti The Killersin Human, jota on tullut hoilattua jo 10 kertaa useammin kuin muita. Suurin osa 30 kappaleesta on varsin tuntematonta kamaa suomalaisille ja tututkin vaikeita laulaa, mm. Amy Winehousen Rehab osoittautui olettamusta hankalammaksi, kuten myös Rockwellin Somebody’s Watching Me.

Enpä saata uskoa, että monikaan tästä Singstarista löytää useamman kuin pari-kolme biisiä, joista oikeasti pitää – maksimissaan ehkä viisi, ja se taas ei oikeuta koko levyn ostamista. Useimmille valinta on selvä: jos nyt marssii kauppaan ja kotona odottaa karaokennälkäinen Playstation 3, mukaan lähtee tämän sijaan se suomalainen versio.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE