STOP THE PRESS!

Buzz! Suomen Neropatti

buzz_suomen_neropattiTekijä: Sony Computer Entertainment
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 2/5

Kuten kävi Singstareille, myös toinen Sonyn satunnaispelaajien partyviihdyke, Buzz!-tietovisa, on nyt (mukamas) suomettunut. Suomen Neropatti -lisänimellä varustettu peli saapui sekä PS2:lle, PSP:lle, että PS3:llekin ja tarkoituksena on oikeastikin etsiä yleistietoviisainta Playstation-pelaajaa. Sisällön puolesta suomalaisuus rajoittuu kuitenkin lähinnä taustalla liehuvaan siniristiin.

Konsepti ei ole edellisistä peleistä muuttunut, eli Buzz-juontaja vääntää vitsiä ja kysymyksiin vastataan mm. musiikin, TV-ohjelmien, elokuvien ja urheilun saralta. Kysymyssettiä on riittämiin (tuhansia), joten samoihin kysymyksiin ei usein törmää, vaikka viettäisi kaikki kesäillat Buzzin parissa. Myös kuvia ja videoita ripotellaan sekaan elävöittämään visailua, mutta juontajan osalta tunnutaan laiskistuneen sen verran, että Buzzin jankkaavat vitsailut alkavat ärsyttää aiempaa nopeammin.

Hieman nettiä tutkittuani kävikin selväksi, että vaikka suomalaisuutta mainostetaankin, on kysymyssetti vain suomennus brittiversiosta. Kun peliä ei muiltakaan osin ole mitenkään muutettu, on kyseessä vain keksityllä kotimaisuudella markkinoitava kysymyspaketti.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCE