STOP THE PRESS!

Transformers: Armada – Vol.7 & Vol.8

transformers_07Ohjaus: Hidehito Ueda
Käsikirjoitus: Ryo Motohira
Tuotanto: Aeon, Inc.
Arvio: 2,5/5

Hasbron tuottamiin Transformers –figuureihin perustuva filmatisointi Transformers: Armada saa jälleen jatkoa kahden dvd-levyn verran. Transformers esiintyi ensimmäisen kerran animaation muodossa jo vuonna 1984, ja Suomessakin on lehtipisteistä voinut ostaa Transformers-sarjakuvia. Transformers: Armada on uusin tulokas, ja nyt saapuneet vol.7 ja vol.8 sisältävät 10 uutta jaksoa.

Decepticonien ja Autobottien taistelu jatkuu. Vakoojia löytyy leireistä, ja muutoinkin Decepticonien joukot alkavat repeilemään. Autobotit ovat löytäneet arvokkaita Miniconeja, joita kumpikin puolisko hamuaa. Seuraa sarja taisteluja, kun ihmiset koittavat piilotella Miniconeja ja saada Autoboteille yliotteen. Vaan menneisyyskin alkaa kummittelemaan…

Transformers:Armada jatkaa samaa rataa, kuin ennenkin. Vol 7:ssä on kuvanlaatu hieman jopa parantunut, mutta ääni on edelleen dubattua ja näin ollen liian tasapainotonta. Vol 8:ssa huomasin, että jakso ”36: Mars” on lähes katsomiskelvoton kuvan pätkimisen vuoksi. Tämä ei johtunut soittimestani, vaan ongelma oli itse materiaalissa. Lisäksi hieman ihmetyttää, miksi jaksojen alkuperäistä järjestystä on muutettu: jakso 31 on alun perin ollut 33. jakso, ja jaksot 32 ja 33 ennen sitä. Joka tapauksessa levyt ovat kohtalaisella laadulla ja valikot yksinkertaisia ja selkeitä. Ihan kelpo katseltavaa perheen pienimmille.

Jari Järvi for smackthejack

Photo’s copyright by Pan Vision, 2005