STOP THE PRESS!

Emergency 4 – Global Fighters for Life

emergency4Tekijä: Sixteen Tons
Julkaisija: Bluestone
Arvio: 3/5

Oletko kyllästynyt siihen, että kun eteesi lyödään strategiapeli, tarkoituksena on taistella toisen maailmansodan saksalaisia vastaan? Tai muinaisia sotajoukkoja vastaan? Tai tulevaisuuden avaruusrotuja vastaan? Tappaa kaikki? Tuhota? Mitäpä, jos strategiapelissä olisikin tarkoituksena pelastaa henkiä? Eikö se olisi tuore tuulahdus genreen? Olisi. Ja sen tarjoaa Emergency 4.

Tässä pelissä johdetaan sotajoukkojen sijaan palokuntaa, lääkäreitä ja muita pelastustoimiin liittyvää henkilökuntaa. Kun lentokentällä törmäillään, sillat ja padot sortuvat tai Etelämantereella sijaitseva tutkimustukikohta on uhassa sortua jäämassan mukana, kutsutaan apuun pelaajan joukot ja jännittävä tilanne on valmis.

Emergency 4 -pelin kokoluokassa eivät pelintekijät liiku kovin isoilla budjeteilla, mutta kiitettävän vähän se itse pelissä näkyy. Grafiikka on ihan siedettävää, käyttöliittymää on ainakin vähän mietitty (paikoitellen on kyllä turhaa säätöä), säätilat vaihtelevat ja tulipalotkin näyttävät enimmäkseen tulelta. Kampanjamoodissa on 20 toisistaan poikkeavaa tehtävää, joissa päästään hillitsemään katastrofeja pienistä suuriin milloin missäkin. Strategia-ummikkoa näppäinkartan paljastuminen pelin kotelosta ensin hirvitti, mutta loppujen lopuksi Emergency 4 on kohtuullisen ystävällinen aloittelijoillekin.

Isoin hampaidenkiristys liittyy siihen, että välillä joukkiot, joita ohjastetaan, ovat täydellisiä tampioita ja turhautumisen peikko koputtelee olkapäälle, varsinkin jos niiden idioottien vuoksi joutuu aloittamaan tehtävän uudelleen. Ja mikseivät pelastusjoukot osaa juosta? Häh?

Suurin yllätys on kuitenkin pelin hinta: mikäli Emergency 4:n onnistuu jostain löytämään, saa noin kympillensä ihan riittävästi viihdettä. Ja kerrankin jotain erilaista.

Manu Pärssinen for smackthejack

Photo’s copyright by Bluestone