STOP THE PRESS!

Wipeout Pulse

wipeout_pulse_ps2Tekijä: SCEE
Julkaisija: SCEE
Arvio: 4/5

Wipeout oli ensimmäisen pleikkarin niitä pelejä, joilla kavereiden leuat loksautettiin lattiaan. 90-luvun puolella näitä futuristisia rakettikisailuja nähtiin enemmänkin, mutta jostakin syystä tätä nykyä genre tuntuu kituvan henkitoreissaan. Vain suvun vanhin jaksaa vielä päivittyä aika ajoin, eikä pelaavalla väestöllä tunnu olevan mitään sitä vastaan. Wipeout saa siis temmeltää markkinoilla varsin vapaasti.

Pulse ei ole järin yllättävä paketti. Ratkaisua ei voi teilata eikä moittia, sillä timantin särmät on hiottu jo liki viisitoista vuotta sitten. Meininki on uskomattoman vauhdikasta. Sitä välillä oikein ihmettelee, että millähän reaktioilla alusta oikein ohjataan, kun sormet tuntuvat pelaavan nopeammin, kuin aivo ehtii tajuta. Peli tarjoaa myös nykyään yhä harvemin nähtävän jaetun ruudun kaksinpelin. On todella hienoa, että näitäkin vielä näkee.

Visuaalisesti Pulse jatkaa tyylikästä Wipeout-linjaa. Toki PS2-peli näyttää nykykonsoleiden grafiikkaan totutun silmään aina yhtä karulta, mutta ei Wipeout Pulse mitään ykäreaktioita todellakaan aiheuta. Toisaalta yksityiskohtia ei todella ehdi ihastelemaan, vauhdin lähennellessä naurettavaa nopeutta. Pelin ääniraita on niin ikään totutun tiukkaa tavaraa. Artisteista mainittakoon muutama nimekäämpi: Aphex Twin, Kraftwerk, Stanton Warriors, Noisia, Ed Rush sekä monet muut elektronisen musiikin kärkinimet tukevat musiikillaan futuristista yleistunnelmaa kerrassaan loistavasti.

Jos Wipeout -sarjan tuotteet ovat aiemmin kolahtaneet isosti, on Pulse varsin varma hankinta. Uusia ominaisuuksia ei kannata odottaa, sillä tarjolla on vain lisää supervauhdikkaita kokemuksia huippunopeiden kiitureiden kyydissä, sykkivän konemusiikin tahdittamana.

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo (c) SCEE, 2009