STOP THE PRESS!

Ghostbusters: The Video Game

ghostbusters_ps3Tekijä: Terminal Velocity
Julkaisija: SCEE
Arvio: 4,5/5

Ihmemies, Ritari Ässä ja Ghostbusters. Siinäpä 80-luvun napakimmat ilmiöt, jotka herättävät voimakkaita nostalgiapuuskia meissä 80-luvun kasvateissa. Näistä ainoastaan Ihmemies MacGyver taitaa edelleen odotella omaa peliään. Ghostbustersit, kuten myös Naisia metsästävä kikkarapää ™ ovat sen sijaan tarjonneet varsin mainiot puitteet peleille jo ammoisina C64-aikoina. Koska lisenssipelit ovat yleensä ottaen olleet aivan luokatonta kuraa, en uskonut ollenkaan tämän uuden Ghostbusters-pelin hypetykseen. Olisikohan sittenkin pitänyt?

Pessimisti ei tunnetusti pety – tällä kertaa kävi pikemminkin päinvastoin. Yllätyin todella iloisesti, kun Ghostbusters: The Video Game osoittautuikin kerrassaan mainioksi peliksi. Yksi tärkeimmistä loistavuuden luojista lienee se, että pelin käsikirjoituksesta vastaa sama mies, joka on kirjoittanut myös leffakässäreitä. Lisäksi ääninäyttelijöiksi on saatu leffoista tutut naamat. Ghostbusters on mielestäni niin sanotun uuden aallon leffalisenssipelien pää-äänenkannattaja. Näin niitä pelejä pitäisikin tehdä. Ghostbusters ei ole kiireessä kyhätty rahat-pois-tyhmiltä-faneilta-peli. Se on ihan oikeasti hyvä pelijulkaisu. Ihmettelenpä vain, jos tällainen Hollywood-tyylin pelien työstäminen leffojen tapaan ei lähivuosina lisäänny räjähdysmäisesti.

PS3 ja PS2-versiot eroavat toisistaan visuaaliselta tyyliltään. PS2-versio on sarjakuvamaisempi, mutta ei lainkaan pöllömmän näköinen alustansa huomioon ottaen. PS3-version grafiikka ei ole nykykonsoleiden parhaimmistoa, mutta design on kuitenkin eheä ja silmää miellyttävä. Valoefektejä piisaa, niin kuin kuuluukin. Erilaisia kummituksia on mukana varsin kirjava kirjo niin uusia tuttavuuksia, kuin vanhoja tuttujakin. PS3:n moninpeliä pelatessa tuli kieltämättä melko huikea fiilis, kun kerrostalon reunan takaa kurkistikin yhtäkkiä Vaahtokarkkimies (tai Marsipaanimies, hieman suomennoksesta riippuen).

Ghostbusters: The Video Game on hyvätunnelmainen action-peli, jonka loistava juoni imaisee mukaansa, kuin hyvä elokuva ainakin. Mikäli olet lapsesta saakka haaveillut saavasi joskus päästä nalkittamaan Slimeriä, tämä on peli juuri sinulle. Kunhan vain muistat, etteivät säteet saa mennä ristiin!

Jarkko Rotstén for smackthejack.net

Photo (c) SCEE, 2009