STOP THE PRESS!

NHL 10

nhl_10Tekijä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Arvio: 4,5/5 

Luulisi, että NHL-pelitkin olisivat jo aikoja sitten saavuttaneet huippunsa (tosin jotkut ovat sitä mieltä, että mikään ei voita vuoden 1995 Megadrive-peliä). Jotenkin Electronic Arts on onnistunut tänäkin vuonna petraamaan, sillä pelatessani NHL 10:ä, päässäni kaikui lähes pelkästään seuraavanlaisia ajatuksia:

”Onpas tää hyvä.”
”No, ovatpa tehneet hyvän pelin.”
”Onpas nää selostajat hyviä.”
”Jopas tää on hyvä.”

Pelillisesti suurin uudistus on kivasti realismia lisäävä laitapelaaminen ja turhin uudistus tappeluiden nostaminen entistä tärkeämpään asemaan. Tappeluinto kostautuu varsinkin verkkopeleissä. Myös maalivahtien toimia on hiottu ja veräjänvartijat toimivat huomattavasti älyllisemmin kuin viime vuoden Änärissä. EA:n mainospuheen mukaan peliä on hiottu yli 200:sta kulmasta, ja vaikka sitä ei päällepäin heti näkisikään, niin pelikentällä se kyllä tuntuu. Bravoooooo, sanoisi Mertaranta.

Edelleen pidän itse eniten ’Be A Pro’ -pelitilasta, jossa pelataan yhtenä joukkueen jäsenenä omaa paikkaa aloittaen amatööreistä ja edeten farmijoukkuiden kautta NHL:ään. Touhu on rentouttavan koukuttavaa ja tänä vuonna hiotumpaa kuin koskaan aiemmin. EA on ottanut NHL-pelien kruunun takaisin itselleen ja tuntuu pitävän siitä erinomaisen hyvin kiinni. Ja ne selostajat – ne on kyllä mahottoman hyviä.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Electronic Arts