STOP THE PRESS!

Wipeout HD Fury

wipeout_hd_furyTekijä: Sony Computer Entertainment
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Arvio: 4,5/5

Wipeout-pelisarja on ollut aina yksi Playstation-brändin kantavia voimia. Välillä se hieman eksyi juuriltaan ja karkoitti ensimmäisiin peleihin hullaantuneet, mutta uuden pelikoneen myötä homma on taas saatu oikeille raiteille. Wipeout HD ja sen laajennuspaketti Fury ovat saatavilla PSN-verkkokaupasta yhteishintaan 25 euroa, mutta kaupoissa tätä on näkynyt jopa 60 euron pöyristyttävään hintaan, tarkistakaa siis hintalappu ennenkuin ryntäätte ostamaan – 30 euroonkin löytyy.

Wipeout-peleissä ohjastetaan futuristisia kilpa-aluksia futuristisilla radoilla. Vauhti on päätähuimaavaa ja matkan varrella poimitaan bonuksia, joilla voi tehdä kiusaa vastustajilleen tai suojella omaa henkikultaansa. Levyn kaupasta ostavat eivät saa kokea sitä yllätystä, minkä pelin PSN Storen kautta ostaneet aikoinaan kokivat Fury-paketin tullessa ladattavaksi. Peli käytännössä uusiutui juuriaan myöten ja Furya olisi voinut melkein nimittää jatko-osaksi. Liverpoolin Sonylaiset tekivät kuitenkin palveluksen ja tuplasti peli-iloa sai melkein samaan hintaan.

Visuaalisesti Wipeout HD Fury on aivan uskomaton. HD-grafiikat ovat kliinisen tarkkoja, ruudunpäivitys silkinpehmeää ja efektit scifikermavaahtoa suoraan näköhermoihin. Myös musapuoli on aina Wipeouteissa ollut kunnossa, eikä soundtrackin teknohelmistä tälläkään kertaa tingitä. Eniten kuitenkin hämmästyttää tämän ”pikkupelin” pakettiin runnotun sisällön määrä: 28 rataa, 26 erilaista alusta, kahdeksan erilaista pelitilaa (Zone Battle on oma suosikkini) ja lisäksi perus-PS3-trophyt, verkko-rankinglistat ja niin edelleen.

En muista mistä Wipeoutin versiosta oli aikoinaan kyse, mutta jo sen ensimmäiset kisat olivat niin mahdottomia, että peli-into toppasi tykkänään. Uusimmassa versiossa vaikeustason nousu on hiottu siten, että vähän tumpelommatkin pääsevät alkuun. Wipeout HD Furysta saa vastinetta rahalleen roppakaupalla, kunhan ei mene ostamaan sitä ryöstöhintaan. Se on erinomaisen hiottu, rakkaudella tehty kilpa-ajopeli, jossa riittää pelattavaa enemmän kuin monessa täysihintaisessa pelissä.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE 2009