STOP THE PRESS!

U-Sing

u_singTekijä: Mindscape
Julkaisija: Mindscape
Arvio: 3,5/5

Karaokepelien ykköstykki on yhä edelleen tietenkin Playstation 2:la ja Playstation 3:lla pelattava Singstar. Täksi jouluksi Xbox 360:lle ilmestynyt Lips Number One Hitskään ei jää varjoon, vaan onnistuu olemaan jopa piristävä pläjäys. Pelinkehittäjät ovat havainneet itseislaulannan kokoisen aukon Wiin pelivalikoimassa ja viime aikoina onkin putkahdellut esiin monenmoisia yrittäjiä. Yksi niistä on U-Sing, jonka etuna on se, että taustavoimissa on iso levy-yhtiö Universal.

Singstarit on kyllä syynätty tarkasti, sillä jos tätä peliä nopeasti vilkaisee, on satavarmasti sitä mieltä, että ruudulla on nimenomaan Sonyn tuote. Plagiointi on suurin ihailun aste, eikös? Aivan niin hiottuun suoritukseen U-Sing ei ensijulkaisullaan pääse, mutta toistaiseksi testaamistani Wii-virityksistä se nousee kyllä ykköseksi. Toiminnassa ei ole suuremmin valittamista ja biisivalikoima on kohtuullisen maistuva monenmoiselle yleisölle.

Kolmenkymmenen kappaleen kokoelmasta löytyy mm. Coldplayta ja Culture Clubin Do You Really Wanna Hurt Me, jonka mukana pääsi The Wedding Singer -tunnelmiin. Lisäksi laidasta laitaan taktiikan parhaasta päästä mukaan on poimittu mm. Duffya, Jackson 5:ttä, Kool & The Gangia, Sam Brownia, Mikaa, Lady Gagaa ja niin edelleen. Oudompia tuttavuuksia ovat Black Kids ja Youtuben kautta Justin Timberlaken levymerkille värvätty Esmee Denters.

Mikrofoniksi pelin mukaan pakataan Logitechin tekemä peruslaadukas kapula, joita voi myös eriksen ostaa (ilmeisesti mikä tahansa USB-mikki tosin käy), mikäli kaksinpeli-duetto tai -kamppailutilat kiinnostavat. Konsolikolmikosta vain Wiin omistavien karaoken ystävien joulupakettiin tämä käy vallan mainiosti.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Mindscape