STOP THE PRESS!

Sims 3 – Maailmanmatkaaja

sims3_maailmanmatkaajaTekijä: EA
Julkaisija: EA
Arvio: 4/5

Alkuvuonna julkaistu Sims 3 saa ensimmäisen lisäosansa, joka kantaa nimeä Maailmanmatkaaja. Lisäri mahdollistaa simien matkustamisen eri maihin tutustumaan ja tutkimaan. Alkuperäinen Sims 3 pitää olla esiasennettu, ja myös päivitetty, sillä Maailmanmatkaaja ei perusversiolla toimi.

Matkakohteina ovat Kiina, Ranska ja Egypti. Tutkittavina on monenlaisia monumentteja, joista voi löytää erilaisia kiinnostavia esineitä ja joissa on paljon pulmia ratkaistavina. Simit joutuvat myös vaaratilanteisiin, kun hautakammioista nousee muumio, joka saattaa kirota simin. Eri maista voi hommata itselleen kämpän, jos pelkässä teltassa tai hotellissa ei tahdo asustaa. Ja omaa kotia kotikaupungissa voi sisustaa uusilla objekteilla, joita lisäosa tuo mukanaan. Matkan pituus riippuu viisumitasosta, jota saa kasvatettua, kunhan suorittaa kohteissa erilaisia tehtäviä.

PC:n laitevaatimukset eivät ole korkeat, mutta itselläni peli tökkäsi Vistan alaisuudessa. Sims Launcher kun ei suostunut pelittämään, ja nettifoorumeilta huomasin, etten ole ainoa, jolla kyseinen ongelma on. Mutta XP:ssä tai Win7:ssa ei ollut ongelmia. Harmittavaista pelissä on latausaika, joka koneen tehoista riippuen on matkakohteeseen siirryttäessä välillä turhan pitkä. Ja varsin harmittavaista tämä on silloin, kun tehtävä on kesken, ja viisumiajan umpeutuessa peli heittää välittömästi takaisin kotikaupunkiin. Jälleen latausaika vie hetken jos toisenkin.

Sims 3 Maailmanmatkaaja tuo enemmän oikeaa pelattavaa, vaikka tehtävien ratkominen ei mitään haastavaa olekaan. Omien taitojen karttuminen on tärkeää, jotta matkakohteessa pystyy suorittamaan tiettyjä tehtäviä. Olisi tietysti ollut mukavaa, jos kohdemaita olisi ollut enemmän, kuin kolme. Ehkä niitä vielä tulee. Joka tapauksessa tällaisenakin lisälevynä Maailmanmatkaaja on oiva ja mukava paketti. Ihan kannattava hankinta.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Electronic Arts Inc. , 2009