STOP THE PRESS!

EyePet

eyepetTekijä: SCE London
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2,5/5

Eyepetiä on hieman hankala arvostella pelinä, sillä vaikka siinä muutamia minipelimäisiä ominaisuuksia onkin, kyseessä on puhtaasti virtuaalilemmikki. Palikkaiset Nintendogsit voi kuitenkin unohtaa, sillä Playstation 3:n kameran avulla oma EyePet-lemmikki pomppaa tavallaan tv-ruudulta oman huoneen lattialle tai pöydälle.

Kunhan kameran saa sopivaan asentoon ja huoneen valaistuksen kuntoon (tämä saattaa viedä uskomattoman kauan ja vaatia kaikki irtolamput television ääreen), on aika hautoa munasta oma lemmikki. Sieltä ponnahtaa esiin kissan ja apinan risteytykseltä näyttävä olento, josta EyePetissä pidetään huolta.

Touhussa on potentiaalia, sillä kun EyePetin saa tekemään mitä haluaa, se on hurmaava olento, johon suhtautuu kuin oikeaan lemmikkiin. Turkin koristelu, kampaaminen, vaatetus ja ruokkiminen kuuluvat tietenkin asiaan, kuten myös leikkiminen. Kameran ja pelilevyn lisäksi paketissa tulee ’taikakortti’, jonka kuvioinnin kamera tunnistaa. Sitä liikuttamalla kameran edessä tv-ruudulla näkyykin esimerkiksi ruokapaketti, josta pitää kaataa einestä kuppiin. Valitettavasti aina homma ei ole kovin sujuvaa. Kohderyhmälle, eli pikkumuksuille, sen käyttö on usein liian hankalaa.

Taianomaisinta on piirrellä EyePetille kuvia, jotka se sitten tunnistaa – ja muuttaa esimerkiksi piirretyn auton kuvan ’oikeaksi’ virtuaaliesineeksi, jolla voi ajella ympäriinsä. EyePet on maistiainen, ensiaskel kohti uudenlaista interaktiivisuutta, johon ensi vuoden liiketunnistusohjaimet PS3:lle ja X360:lle tuovat todennäköisesti lisäpuhtia. Uskon, että tällä vain koeteltiin markkinoita ja jatkossa näemme jotain vielä hienompaa ja toivimampaa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE