STOP THE PRESS!

Call of Juarez: Bound in Blood

bound_of_bloodTekijä: Techland
Julkaisija: Ubisoft
Arvio: 3,5/5

Länkkäripelejä ei ole koskaan liikaa ja Juarezin kutsun ensimmäinenkin osa oli kohtuulaadukasta ja maistuvaa westerntoimintaa. Kakkososa pääsee vähintään samalle tasolle ja sen pääosassa ovat McCallin veljekset – niinkuin pelin alaotsikkokin sanoo: verisitein sidotut.

Pienellä takautumalla alkava peli hyppää pian keskelle räiskyvää sisällissotaa, jossa Ray ja Thomas puolustavat sekä omaa puoltaan että sukuaan ja kotiaan. Tunnelma on tiivis ja elokuvamainen. Kotikulmilta veljesten tarina siirtyy Arkansasiin ja sieltä muun muassa Meksikoon. Matkalla koetellaan verisiteen vahvuutta, etsitään aarretta, ajellaan vankkureilla ja kohdataan mm. rikollispomoja ja apasseja. Pelin tarina kaikkine länkkärikliseineenkin on Call of Juarezin parasta antia.

Useimmissa tehtävissä voi valita, kummalla veljellä sen haluaa suorittaa, mikä myös vaikuttaa siihen, miten peli etenee. Kummallakin veljellä on myös omat erikoistaitonsa – Ray käyttää lähitaisteluvoimaa, räjäyttelee ja räimii kun taas Thomas ampuu kauempaa, hiiviskelee ja lassoaa – joita pitää hyödyntää tietyissä tilanteissa. Vaikka pelikampanja ei olekaan pituudella pilattu, on väliin siroteltu vapaampia jaksoja sivutehtävineen touhua elävöittämään.

Voisin verrata Call of Juarez: Bound in Bloodia amerikkalaiseen kuivattuun beef jerky -lihaan. Sitä pureskelee miehekkäästi muutaman palan ihan mielellään ja suolaisen nälkä helpottaa, mutta varsinaiseksi ateriaksi sitä ei voi kutsua, eikä maku jää pitkäksi aikaa suuhun. Aihepiiristä on saatu kuitenkin sen verran toimiva paketti aikaiseksi, että kerran tämän pelailee läpi mielellään.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Ubisoft 2009