STOP THE PRESS!

Invizimal

invizimalsTekijä: Novarama
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2,5/5

Invizimals on periaatteessa PSP:n oma EyePet, eli virtuaalilemmikki, joka kameran avustuksella seikkailee oikeassa ympäristössä – vaikka huoneesi lattialla. Mukaan on ympätty kuitenkin ripaus enempi varsinaista pelattavuutta ja mausteeksi tunnelmia Pokemoneista. Heti aluksi on kuitenkin todettava, että tällaisia pelejä ei ole tarkoitettu pelattavaksi Suomen kaamoksessa. Aluksi yllättävänkin hyvin toiminut pelaaminen päätyi siihen, että poikani seisoi käsikonsolin kanssa kirkasvalolampun vieressä mukanaan nippu värillisiä kortteja.

Invizimalsin kantava idea on se, että joka puolella ympärillämme on näkymättömiä pikkuolentoja, jotka jostain syystä näkyvät vain PSP:hen kytketyn kameran avulla (tulee pelin mukana). Professorin ja hänen avustajiensa neuvomana (voi ärsytys mitä ääninäyttelyä) näitä olentoja etsitään, vangitaan, kasvatetaan ja usutetaan taistelemaan toisiansa vastaan Pokemonien tyyliin – erona tosin se, että taistelut tapahtuvat reaaliajassa. Oleellinen osa pelaamista on taas, EyePetin tyyliin, ’taikakortti’, jonka kuviot kamera tunnistaa.

Idea on hyvä, toteutuskin kohderyhmää innostava, sillä poikani pyysi ilta toisensa jälkeen saada pelata ’sitä kamerapeliä’. Hauskaa oli myös metsästää ympäri taloa esimerkiksi violettia pintaa, josta tietyn olennon sai ilmestymään. Kunnianhimoinen peliajatus kaatuu valitettavasti teknologian vajavaisuuteen ja lopputulos oli ensimmäisessä kappaleessa kuvaamani kaltainen. Uskon, että tulevaisuudessa tällaisia ’tehostettuun todellisuuteen’ perustuvia pelejä tulee paljonkin lisää, mutta nyt Invizimals on vielä hieman aikaansa edellä.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE 2009