STOP THE PRESS!

James Cameron’s Avatar: The Game

avatar_gameTekijä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Arvio: 2/5

Avatar nousi kaikkien aikojen tuottoisimmaksi elokuvaksi ja myöntää täytyy, että mahtava kokemushan se oli elokuvateatterissa. Myös pelin osalta hehkutettiin sitä, kuinka James Cameron on ollut mukana, kaikki elokuvan konseptit on saatu ajoissa pelitiimin käyttöön ja luvassa on jotain aivan uutta Pandoran planeetalla. Ruuti on kuitenkin loppunut kesken, sillä vaikka yleensä on plussaa, että peli eroaa elokuvasta, olisi Avatar The Game vaatinut hieman enemmän lainoja esiteokseltaan.

Pelin juoni tapahtuu kaksi vuotta ennen elokuvaa, joten Jeiksullya ei nähdä. Na’Vi-kansaa kylläkin, sillä pelaaja ohjastaa kyseisen sinikansan soturia taistelussa ilkeitä ihmisiä vastaan. Pääosa pelaamisessa on hiiviskelyssä, tasoloikinnassa, taistelussa ja jouskaroinnissa. Avatar The Game kaatuu kuitenkin heti alkumetreillä isoimpaan seikkailupelien kompastuskynnykseen – kontrolleihin. Jos elokuvateatterista tuntemukset olivatkin henkeäsalpaavia ja leukaaloksauttavia, tätä pelattaessa fiilikset ovat enimmäkseen turhautumista. Jousiammunta sentään toimi kiitettävästi.

James Cameron tunnetaan teknologiafriikkinä ja teknologian edistäjänä, joten vaikka Wii-versiota ei 3D:nä saakaan katsella, löytyy siitä tuki Motionplus-lisäpalikalle ja jopa Wii Fit -tasapainoalustalle. Jälkimmäistä käytetään Banshee-otuksella lentelyyn, mikä tuo mukavaa vaihtelua, mutta ei siltikään poista sitä faktaa, että Wii-versio Avatarista on varsin köyhä paketti.

Mahtavasta ympäristöstä ja inspiraatiota täynnä olevasta mytologiasta on pelissä saatu aikaiseksi vielä leffankin juonta geneerisempi teos, joka ei innosta juuri lainkaan edes elokuvaa diganneita. Yksi piste graafisesta ulkoasusta, toinen siitä, että co-oppina tällä viihdyttää muksuja pari tuntia.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) Ubisoft