STOP THE PRESS!

Dante’s Inferno

dantes_infernoTekijä: Visceral Games
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 3,5/5

Ensin pitää sanoa että jos tietää mitään Danten Jumalaisesta näytelmästä, ei tätä peliä pidä ottaa tosissaan. Se ei ole sanalla sanoen Dante’s Inferno – The Game, vaan pikemminkin A Game Inspired by Dante’s Inferno. Peli ottaa reilusti inspiraatiota myös Sonyn God of War -pelisarjasta. Niinkin reilusti, että ’plagionti on imartelun korkein muoto’ on syytä ottaa tosissaan, sillä joka ikinen pelillinen seikka on kopioitu tuosta Playstationin lippulaivasta.

Dante, kova jätkä, the äijä, loikkaa rakastettunsa Beatricen perään kun Lucifer vie muijaparan sieluineen päivineen. Sarvipään aikeena on avioliitto, jonka avulla pirulainen pystyisi kampeamaan Jumalan valtaistuimeltaan. Matkalla helvetin yhdeksän kehän läpi Dante kohtaa sekä toinen toistaan groteskimpia hirvityksiä, että omia syntejään. Vanhempia kehottaisin taas ottamaan pelin ikärajan tosissaan ennenkuin tätä kullannupuilleen ostelevat.

Niin siitä plagioinnista ja imartelusta. Jos olet pelannut God of Wareja, olet pelannut myös Dantea. Mikäli Pleikkarihemmoja eksyy olohuoneeseesi sinun pelatessasi Dantea, he varmasti luulevat useammankin hetken, että pelaat God of Waria. Jos tämän hiilikopioinnin jättää huomioimatta, voi todeta, että EA on tehnyt ihan toimivan toimintapelin. Kontrollit pelaavat, grafiikkakin on kohtuullista ja helvetti on ideoitu aivan helvetin helvetilliseksi. Tasojen suunnittelusta pitää antaa plussaa, vaikka liian usein onkin turvauduttu maailman tylsimpään pelitekniseen ratkaisuun: tuhoa kaikki nämä viholliset ja jotain tapahtuu.

Vaikka Dante pätkii viikatemiehiä sun muita itseään 1000 kertaa isompia hirvityksiä, ei miekkosessa ole kuitenkaan karismaa kuin God of Warin Kratoksen kantapään verran. Jos omistat vain Xbox 360:n ja haluat pelata jotain God of Warin kaltaista, Dantea voi lämpimästi suositella, sillä ei se huono peli ole. Se on keskivertoa parempi, verinen ja parhaimmillaan eeppinenkin toimintaseikkailu. Jos omistat PS3:n, odota Sodan Jumalan kolmososaa.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) EA