STOP THE PRESS!

Army of Two: The 40th Day

army_of_two_xbox360Tekijä: EA Montreal
Julkaisija: EA
Arvio: 3/5

Army of Two kertoo jo nimessään lähes täydellisesti, mistä pelissä on kyse. Sen ensimmäinen osa ei ollut maatajärisyttävää, mutta silti ihan perusviihdyttävää räiskintää, joka nousi hieman keskitason yläpuolelle co-oppina kaverin kanssa pelatessa. Kaksinpelaus toi peliin myös uusia taktiikoita taisteluissa selviämiseen. Samalla reseptillä jatkaa The 40th Day.

Ykköspelissä parivaljakko Salem ja Rios seikkailivat ympäriinsä, mutta nyt tapahtumat keskittyvät Shanghaihin, jossa palkkasoturien peruskeikka saa katastrofaalisen käänteen. Kaupunkiin hyökätään isolla voimalla ja kaksikko jää terroristien aiheuttaman tuhon ja sekasorron keskelle. Salemin ja Riosin kemia toimii ja kun adrenaliininsekainen retki on lopussa, tuntuvat tyypit lihalta ja vereltä, joiden kanssa on juuri koettu jotain rankkaa.

Yksin pelattaessa vastaan tulee kenttiä, joiden pelaaminen tuntui enemmänkin työltä kuin viihteeltä tekoälykumppanin kanssa, mutta elävän kaverin kera homma toimii edelleen mainiosti, varsinkin kun tiimityöskentelykuvioita on lisätty ja hiottu entisestään. Tähänkin peliin on nyt lisätty moraalisia päätöksiä, jotka ehkä lisäävät tunnelatausta, mutta ovat sinänsä mielestäni hieman turhia. Muutamassa niistä on kyllä kivoja juonellisia kikkoja.

Army of Two: 40th of tarkoitettu äijämäiseksi B-leffamaiseksi viihdepläjäykseksi, jonka ei kuulukaan voittaa pelialan Oscareita. Se jäänee mieliin ’ihan kivana’ räiskintänä, jonka jälkeen laskee ohjaimen kädestään virne suupielessä – ehkä jopa pienen hyväntuulisen hymähdyksen kera.

Manu Pärssinen for smackhthejack

Kuva (c) Electronic Arts

Kuva (c) Electronic Arts