STOP THE PRESS!

echoshift

echoshiftTekijä: Artoon
Julkaisija: SCEE
Arvio: 2,5/5

Echoshiftin edeltäjä echochrome (arvostelu) sai minut enemmän turhautumisraivon partaalle kuin nautiskelemaan omaperäisestä puzzleilusta. Siksi Echoshiftikin ansaitsi minulta varautuneen ensikosketuksen. Onneksi se ei ole kuitenkaan suoraa jatkoa, vaan tavallaan spin-off, joten täydelliseen epätoivoon ei tarvinnut vajota.

Edelleen graafinen tyyli on simppeliä viivapiirrosta, mutta nyt mukana on myös hieman väriä, mikä kuvaakin siirtymää ensimmäisen pelin ja tämän välillä – pelissä on enemmän ’sitä jotain’. Puzzlemekaniikka on tuttua jo monesta pelistä – Braidista, Ratchet & Clankista ja Xbox Liven Winterbottomista. Ajalla ja itsensä monistamisella leikitään, jotta kentästä pääsisi läpi.

Shift tarjoaa paljon pelattavaa: pelin edetessä tulee uudenlaisia esteitä ja vihollisia ja ratkaistut puzzlet saavat uusia ongelmaoptioita, joissa pitää vaikkapa poimia mukaan avaimia. Aivot saa helposti solmuun aikarajan tikittäessä alaspäin, ja yritys ja erehdys on monta kertaa hyvä ystävä. Vaikeustaso nousee nopeasti, mutta oivaltamisen ilo pysyy pitkään mukana.

Edelleen echo-pelin toteutus on hieman tylsähkö ja epäinspiroiva, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa – tämä ansaitsee jo pisteen enemmän kuin edeltäjänsä ja suosittelun aivopähkinöiden ystäville.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) SCEE