STOP THE PRESS!

Battlefield: Bad Company 2

bad_company2Tekijä: DICE
Julkaisija: Electronic Arts
Arvio: 4,5/5

Pahat pojat palaavat taistelukentälle ja näyttävät, mistä kana pissii. B:BC2:een voisi käyttää paljon samoja sanoja kuin äskettäin arvostelemaani Just Cause 2:een – mukana on elementtejä actionleffoista, hyvää äijämeininkiä, huumoria ja paljon räiskettä. Kun taustalla on maailman ison pelikustantaja, tunnetun pelisarjan lisenssi ja ykkösosakin oli menestys, on aikaiseksi saatu kuitenkin vieläkin pätevämpi paketti.

Ensimmäisen pelin ryhmä rämä, likainen kolmasosatusina Sweetwater, Haggard, Redford ja Marlowe pääsevät jälleen tositoimiin. Yksinpelikampanja on varsin lyhyt, mutta kuusituntinen interaktiivinen toimintasotaleffa on enemmän, kuin monelta viihdepläjäykseltä voi nykypäivänä toivoa. Mukana on ajoneuvoja, taisteluita ja ramboillakin voi – useampaa reittiä kuin yhtä. Loistavia tilanteita ovat ne, joissa ei tarvitsekaan välttämättä noudattaa neuvoja, vaan sen sijaan pelaaja rynnii yhden miehen joukkona läpi räjähtäneiden talojen vihollisen sivustaan ja hoitaa homman. Silloin tuntee itsensä oikeasti sankariksi.

Grafiikka- ja äänipuolelta ei löydy valituksen sanaa. Kauniita, sodan runtelemia maisemia löytyy roppakaupalla ja äänipuolella on riittävästi rytinää. Silloin tällöin fysiikkamoottori vähän bugailee, mikäli pelaaja eksyy tallatulta polulta vaikkapa rakennusten lattioiden alle, mutta tämä on harvinaista. Aseilla saa paljon näkyvää tuhoa aikaiseksi ja kontrollit sopivat sotamiehen kouraan kuin kenttäpakki.

Bad Company 2:n moninpeli on myös kunnossa ja itse asiassa alansa kärkeä, sillä DICE on ehtinyt sitä osastoa vuosien varrella hiomaan. Verkossa sotailu on erinomaisen addiktiivista ja joukkion pitävät kasassa erinäiset pistepalkinnot ja muut kikat, joilla moninpelin kaaokseen saadaan tuoreutta ja punainen johtolanka. Bad Company tarjoaa siis varsin erinomaista hupia sekä yksin-, että moninpelinä ja vaikka se on jäänyt Modern Warfare 2:n varjoon, voisin väittää, että löytyy ihmisiä, joiden makuun se on MW2:a enemmän. Minä olen yksi heistä.

Manu Pärssinen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Electronic Arts, 2010