STOP THE PRESS!

FIFA 2010 World Cup South Africa

fifa_2010Tekijä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Arvio: 3/5

Miljoonat viherkenttäpalloilun fanit ovat liimaantuneet televisioiden ääreen tästä viikosta alkaen ja syy on selvä: jalkapallon MM-kisat. EA:n tapana on ollut juhlistaa tapahtumaa siihen liittyvällä pelillä. Pohdittavaksi jää, onko järkeä tyrkätä vuosittaisten FIFA 10 ja FIFA 11 -pelien väliin vielä yksi peli? Ja onko se ostamisen väärti?

Viime vuonna julkaistu FIFA 10 oli parasta virtuaalipalloa tähän asti, mutta aina pientä viilattavaakin löytyy ja tähän FIFA 2010 toimii ajankohtaisena päivityspakettina. Ehkä parasta lääkettä haavoihin kotimaisille sohvaperunoille on se, että toisessa World Cup -pelitilassa voi ottaa Suomen joukkueen ja aloittaa taival kohti Etelä-Afrikkaa alkukarsinnoista uudelleen – ehkä tällä kertaa onni on myötä.

Omaan makuuni parasta on Be a Pro -pelitilasta hieman muunneltu Captain Your Country, jossa oma joukkue johdatetaan (toivottavasti) finaaliin asti. Tavallaan se on myös hauskempi ja monipuolisempi kuin Be a Pro, sillä pelien tavoitteet eivät ole enää hatusta heitettyjä, vaan kaiken kaikkiaan hyvä pelaaminen on kaiken a ja o. Yksi parannus FIFA 10:stä ovat rangaistuspotkut, joiden potkiminen on tässä versiossa sekä hieman vaikeampaa, että realistisempaa.

Pelin ulkoasu ja selostajat eivät paljon aidosta jalkapallolähetyksestä eroa, mutta edelleen tekoälyttömyyksiä esiintyy, etenkin maalivahtiosastolla. Se, että World Cup -tilaa voi nyt pelata myös verkossa, voi saada innoikkaimmat virtuaalifutisfanit tarttumaan peliin kaupassa. Totuus on kuitenkin se, että jos MM-kisoja ei olisi, parannukset ja muutokset olisi (toivottavasti) julkaistu päivityksinä tai seuraavaan pelisarjan osaan.

Manu Pärssinen for smackthejack

Kuva (c) EA 2010